Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 6. 2017,
19.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

1

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Andy Murray Marin Čilić Kei Nišikori OP Francije

Sreda, 7. 6. 2017, 19.24

6 let, 6 mesecev

OP FRANCIJE (ATP), 11. dan

Znani vsi polfinalisti, senzacija prišla iz Avstrije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

1

andy murray op francije | Foto Reuters

Foto: Reuters

Andy Murray, Rafael Nadal, Stan Wawrinka in presenetljivo Avstrijec Dominic Thiem so polfinalisti odprtega prvenstva Francije v tenisu.

Prvi nosilec Andy Murray je imel kar nekaj težav z Japoncem Keijem Nišikorijem. Pablo Carreno Busta je dvoboj predal Rafaelu Nadalu. Stan Wawrinka je premagal Marina Čilića, Avstrijec Dominic Thiem pa je pripravil prvovrstno presenečenje, saj je izločil Novaka Đokovića.

Srbove težave že na začetku

Novak Đoković se je že v uvodu dvoboja znašel v težavah, potem ko mu je Thiem uspel odvzeti servis in povedel z 2:1. Že v naslednji igri je Novaku uspel "break" in izenačil na 2:2. Pozneje je srbski zvezdnik povedel že s 4:2, a je uspel Avstrijcu nov preobrat in izenačil na 4:4. V deseti igri je imel Beograjčan že dve zključni žogici za niz, a ju je zapravil. Sledila je podaljšana igra, kjer je več zbranosti pokazal mladi Avstrijec in zasluženo dobil prvi niz.

Drugi niz se je začel po notah Dominica Thiema, ki je takoj povedal z 2:0. Thiem je do konca drugega niza obdržal prednost "breaka" in drugi niz dobil z izidom 6:3.

Slovenski severni sosed je začel odlično tudi tretji niz. Že v prvi igri je naredil "break" drugemu nosilcu in ga spravil v zagato, saj je bil prepričljiv tudi v igrah na svoj servis. Novak Đoković je ostal brez priključka. Izgubljal je igro za igro, Avstrijec pa je igral kot v transu in mu zavezal kravato. Za zmago v tretjem nizu s 6:0 je potreboval pičlih 20 minut!

Rafa po predaji nasprotnika že v polfinalu

Rafael Nadal je igral proti rojaku Pablu Carreno Busti, ki pa je moral na začetku drugega niza zaradi poškodbe dvoboj predati. Rafa je v tokrat v Pariz prišel v izjemni formi in je eden glavnih favoritov za zmago. To bi bila v Parizu že njegova deseta. Nadalov nasprotnik v polfinalu bo tako Dominic Thiem.

Rafael Nadal je dvoboj dobil po predaji. | Foto: Guliverimage/Getty Images Rafael Nadal je dvoboj dobil po predaji. Foto: Guliverimage/Getty Images

V popoldanskem terminu se bosta na osrednjem igrišču udarila Andy Murray in Kei Nišikori, zadnji četrtfinalni obračun pa bosta igrala Stan Wawrinka in razpoloženi Marin Čilić.

Četrtfinale:

Andy Murray (VBr, 1) : Kei Nišikori (Jap, 8) 2:6, 6:1, 7:6, 6:1
Stan Wawrinka (Švi, 3) : Marin Čilić (Hrv, 7) 6:3, 6:3, 6:1
Dominic Thiem (Avt, 6) : Novak Đoković (Srb, 2) 7:6 (5), 6:3, 6:0
Rafael Nadal (Špa, 4) : Pablo Carreno Busta (Špa, 20) 6:2, 3:0 (predaja)

Ne spreglejte