Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
7. 6. 2017,
9.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

OP Francije Novak Đoković

Sreda, 7. 6. 2017, 9.41

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković išče drugega trenerja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Novak Đoković, Andre agassi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković bo najel še drugega trenerja, potem ko je maja v svojo ekipo povabil že Andreja Agassija. Ta pa ne bo mogel biti vseskozi poleg Srba. Đoković je za srbske medije razkril, da je že opravil nekaj razgovorov ter kakšnega trenerja želi imeti ob sebi.

"Imam seznam, ampak o tem ne želim govoriti. Jaz in Andre, ki je moj mentor in prvi trener, bova skupaj sprejela odločitev, saj bom s tem trenerjem preživel več časa kot z Andrejem. Govorila sva z določeno osebo in upam, da bo do Wimbledona ali takoj po tem turnirju stvar jasna."

Njegov ritem življenja se je povsem spremenil. | Foto: Guliverimage/Getty Images Njegov ritem življenja se je povsem spremenil. Foto: Guliverimage/Getty Images "Nisem več ista oseba"

Drugi igralec sveta je razkril, da bo to morala biti oseba, ki bo imela podoben pogled na tenis in življenje. "Treba bo dobro razmisliti, ker odkar sem postal oče, nisem več ista oseba. Veliko stvari se je  spremenilo od takrat. Zdaj imam družino in imam povsem drugačen življenjski ritem. Novi trener bo moral to spoštovati in razumeti," je povedal Đoković, ki si želi, da bi bil trener na najvišji ravni, nekoliko mlajši in da bi imel dovolj energije. "Moral bo razumeti moje psihološko stanje na igrišču, mojo pripravo, potovanja in da potrebujem svoj čas za regeneracijo."

Ljudje govorijo o stvareh, o katerih ne vedo V preteklih mesecih so mnogi menili, da je Novak presuh za takšne napore. | Foto: Twitter - Voranc V preteklih mesecih so mnogi menili, da je Novak presuh za takšne napore. Foto: Twitter - Voranc nič

V zadnjih mesecih je bilo veliko govora o njegovi telesni teži. Nekateri so menili, med njimi tudi Martina Navratilova, da je srbski zvezdnik preveč suh. "Ko stvari ne gredo tako, kot bi morale in ko rezultati niso bili takšni kot zadnjih sedem ali osem let, je normalno, da te kritizirajo. Spoštujem mnenje vsakogar, vendar se želim osredotočiti nase in kako moram delati, da bom lahko spet zmagoval. Ne želim veliko govoriti o tem. Ljudje berejo časopise in govorijo o stvareh, o katerih ne vedno nič in kaj sem prestajal v zadnjem času. Mesa na jem že od avgusta leta 2015 tako zaradi etičnih kot tudi zdravstvenih razlogov."

"Novak Đoković je kot Real Madrid in če te pokličejo iz Real Madrida …" | Foto: "Novak Đoković je kot Real Madrid in če te pokličejo iz Real Madrida …"

Goran Ivanišević: Ne poznam osebe, ki bi zavrnila Đokovića

Že v preteklosti se je Novaka Đokovića veliko povezovalo z Goranom Ivaniševićem, nekdanjim vrhunskim teniškim igralcem. Govorice o njunem sodelovanju so znova postale glasnejše, potem ko je Hrvat po osmih mesecih prekinil sodelovanje s Čehom Tomašem Berdychom, pred tem pa je treniral Marina Čilića.

O morebitnem sodelovanju so tokrat vprašali tudi Ivaniševića. In kaj je glede tega povedal zmagovalec Wimbledona iz leta 2001? "Kot sem enkrat že povedal … Novak Đoković je kot Real Madrid in če te pokličejo iz Real Madrida … Ne poznam osebe, ki bi zavrnila Đokovića. Kakorkoli že, da zdaj nisem imel z njim nobenih stikov," je povedal Ivanšević.

Novaka Đokovića v sredo dopoldan čaka dvoboj proti mlademu Avstrijcu Dominicu Thiemu.

Ne spreglejte