Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2019,
13.48

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Simona Halep Serena Williams Venus williams OP Avstralije teniški globus

Sobota, 19. 1. 2019, 13.48

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (WTA), 6. DAN

Št. 1 na svetu izločila 38-letno Američanko, Srebotnikova in Klepačeva uspešni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Simona Halep | Simona Halep se je uvrstila v osmino finala. | Foto Reuters

Simona Halep se je uvrstila v osmino finala.

Foto: Reuters

Prva nosilka Romunka Simona Halep je na odprtem prvenstvu Avstralije premagala zimzeleno Amneričanko Venus Williams. Njena mlajša sestra Serena Williams je z lahkoto preskočila novo oviro v Melbournu. V dvojicah sta se izkazali slovenski teniški igralki Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.

Novak Đoković
Sportal Večerna drama v Melbournu Francozu, preobrat Hrvata, Đoković 18-letniku zavezal kravato

Američanka Serena Williams, dobitnica 23 turnirjev za veliki slam, ki bi se z zmago v Melbournu na večni lestvici po številu osvojenih turnirjev velike četverice izenačila z legendarno Avstralko Margaret Court, je v treh letošnjih dvobojih v Melbournu doslej izgubila le devet iger. "Vsakemu dvoboju se posvetim posebej in na njem dam vse od sebe. To je vse, kar lahko storiš na koncu," je dejala po še eni prepričljivi zmagi.

V naslednjem krogu se bo Williamsova pomerila s prvo igralko sveta, Romunko Simono Halep, ki pa v Melbournu še ne izgleda popolnoma zdrava po težavah s hrbtom, ki so jo prisilile v zgodnji zaključek pretekle sezone. V tretjem krogu je sicer brez večjih težav s 6:2 in 6:3 premagala starejšo od sester Williams, Venus.

Osaka se je rešila iz izgubljenega položaja

Naomi Osaka računa v Melbournu na bučno podporo rojakov. | Foto: Reuters Naomi Osaka računa v Melbournu na bučno podporo rojakov. Foto: Reuters Veliko bolj se je namučila krvnica Williamsove v zadnjem finalu turnirjev velike četverice v New Yorku Naomi Osaka. Ta je potrebovala dve uri, da je strla odpor Tajvanke Su-Wei Hsieh, ki je dobila prvi niz in v drugem vodila že s 4:2, preden je Japonka našla svoj ritem in preobrnila potek dvoboja. Na koncu je slavila s 5:7, 6:4 in 6:1.

"Nisem se želela predati. Grand slami so mi zelo pri srcu, zato sem naredila vse, da bi lahko ostala še malo dlje," je dejala 21-letnica, ki je v drugem krogu premagala Slovenko Tamaro Zidanšek.

Srebotnikova in Klepačeva napredovali

Med ženskami dvojicami je v drugem krogu nastopila Katarina Srebotnik, ki igra v paru z Američanko Raquel Atawa. V dveh nizih sta odpravili tekmici - Rusinjo Margarito Gasparjan in Avstralko Dario Gavrilovo. Zmage se je v mešanih dvojicah veselila tudi Andreja Klepač. S francoskim partnerjem Edouardom Roger-Vasselinom sta preskočila rusko-novozelandsko oviro.

Ne spreglejte