Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 1. 2023,
13.23

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

2

Natisni članek

Arina Sabalenka Jelena Ribakina tenis OP Avstralije

Sobota, 28. 1. 2023, 13.23

1 leto, 2 meseca

OP Avstralije, finale (Ž)

Belorusinja po zmagi na OP Avstralije v solzah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

2

Arina Sabalenka | Arina Sabalenka je na OP Avstralije osvojila svoj prvi turnir za grand slam. | Foto Reuters

Arina Sabalenka je na OP Avstralije osvojila svoj prvi turnir za grand slam.

Foto: Reuters

Zmagovalka OP Avstralije je Belorusinja Arina Sabalenka, potem ko je v treh nizih premagala Kazahstanko Jeleno Ribakino (4:6, 6:3, 6:4) . Za Sabalenko je to prva zmaga na turnirjih za grand slam.

Novak Đoković
Sportal Đoković oddal le osem iger, v finalu še Cicipas

Ribakina, ki je bila rojena v Moskvi, je dobila uvodno igro, nato pa je Sabalenki uspelo preobrniti potek igre in je dobila naslednja niza. V tretjem je imela nekaj možnosti, da bi se vrnila, tudi Ribakina, a je bila v zaključku bolj zbrana Belorusinja.

Ribakina je lani v Wimbledonu prvič slavila na grand slamih, Sabalenka pa je lovila prvi naslov na štirih največjih turnirjih in je bila favoritinja, saj je ne le višje na svetovni lestvici, ampak je Kazahstanko doslej vselej ugnala. Vse te tri prejšnje dvoboje je tudi odločil tretji niz, nazadnje pa je 24-letnica iz Minska slavila predlani v Wimbledonu.

Igralki sta tudi v finalu prikazali značilne zelo močne udarce z osnovne črte. | Foto: Reuters Igralki sta tudi v finalu prikazali značilne zelo močne udarce z osnovne črte. Foto: Reuters

Dvoboj so zaznamovali močni udarci

Igralki sta tudi v finalu prikazali značilne zelo močne udarce z osnovne črte, s katerimi sta na turnirju ugnali tekmice. Leto dni mlajša Ribakina je na poti do finala med drugim izločila tudi prvo nosilko Poljakinjo Igo Swiatek.

Belorusinja bo v ponedeljek na lestvici WTA kljub porazu v finalu druga za Igo Swiatek, ki prepričljivo vodi. Na deseto mesto se bo prebila Ribakina.

Prvi niz je trajal le 35 minut

Prvi niz je dobila Jelena Ribakina. Kazahstanka je prvi "break" dosegla že v tretji igri, ko je povedla z 2:1. V osmi igri se je Sabalenka vrnila in izenačila na 4:4. Zdelo se je, da bomo gledali zanimivo končnico uvodnega niza, a je Ribakina že v deveti igri nasprotnici spet odvzela servis in povedla s 5:4. Deseto igro, ko je imela servis, je dobila brez izgubljene točke in niz dobila s 6:4. Ta je trajal le 35 minut.

Jelena Ribakina je dobila prvi niz. | Foto: Reuters Jelena Ribakina je dobila prvi niz. Foto: Reuters

V drugem nizu je šlo bolje Sabalenki

Drugi niz je bolje začela beloruska igralka. Peti nosilki turnirja je v četrti igri uspelo doseči "break" in povedla je s 3:1. V nadaljevanju smo lahko videli zelo dolgo četrto igro drugega niza. Ribakina si je celo priigrala žogico za odvzem servisa, a je na koncu igro vendarle dobila 24-letna Sabalenka in imela v rokah vodstvo s 4:1. To prednost ji je uspelo zadržati in drugi niz je dobila s 6:3.

V zadnjem nizu je bila odločilna sedma igra

V tretjem nizu sta obe igralki uvodne igre na svoj servis dobivali brez težav. V sedmi igri, pri izidu 3:3, je po dolgi in napeti igri vendarle Sabalenki uspelo doseči "break" in s tem je povedla s 4:3. V deseti igri je nato Sabalenka izkoristila četrto žogico za zmago ter po dveh urah in pol osvojila svoj prvi turnir za grand slam.

OP Avstralije, finale (ž):

Arina Sabalenka (Blr, 5) : Jelena Ribakina (Kaz, 22) 4:6, 6:3, 6:4

OP Avstralije Novak Đoković
Sportal Novak Đoković brani očeta: Izkoristili so ga

 

Ne spreglejte