Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
5. 9. 2015,
9.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković OP ZDA

Sobota, 5. 9. 2015, 9.05

8 let

Novak Đoković: Še vedno iščem svojo igro

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Teniški igralec Novak Đoković je v tretjem krogu premagal Andreasa Seppija, vendar pa prvi lopar sveta še zdaleč ni zadovoljen s svojo igro.

Đoković je sicer italijanskega igralca premagal po treh nizih (6:3, 7:5, 7:5), vendar pa ni bil tako dominanten kot v prvih dveh krogih, ko je svoja nasprotnika praktično odpihnil z igrišča. Srbski zvezdnik, ki v New Yorku lovi svojo drugo zmago, je priznal, da še vedno išče pravo igro, čeprav je v zadnjem času odigral veliko dvobojev.

Veter se na osrednjem igrišču manj vrtinči

"Seppi je zares odlično igral. V vsakem trenutku sem moral dati vse od sebe. V zadnjih dveh tednih sem odigral 14 dvobojev. To je veliko, ampak prišel sem dobro pripravljen. Želel sem, da pred OP ZDA odigram čim več dvobojev. Še vedno iščem svojo igro. Res je, da sem zmagal, ampak moram igrati še bolje," je uvodoma povedal 28-letni Beograjčan, ki še vedno trdno drži prvo mesto na lestvici ATP. "Fantje, kot so Murray, Nadal in Federer, trdo trenirajo, da bi bili konstantni in da bi se prebili na prvo mesto. To me še dodatno motivira – to je tisto, kar nas sili, da smo še boljši."

Novak je poudaril, da so razmere na osrednjem igrišču bistveno drugačne kot v preteklih letih. Znano je, da na štadionu Arthur Ashe delajo streho, ki naj bi bila kmalu končana. "Veter se manj vrtinči na igrišču kot v preteklih letih. To je za nas, igralce, veliko bolje, saj lažje nadzorujemo igro. Objekt je še vedno zelo ogromen. Morda je zdaj vdeti nekoliko manjši. Lepo je igrati tukaj," je še povedal Nole, ki ga v naslednjem krogu čaka Roberto Bautista-Agut.

Novak se je dvakrat tudi vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov

Devetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam – samo letos je osvojil dva – pa je v svoji že tako bogati karieri dosegel nov uspeh. Srb se je namreč kar dvakrat vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov. To mu je uspelo z najdaljšim finalom med posamezniki in po številu zmag na OP Avstralije – tam jih je dosegel pet. Najdaljši finale pa je odigral leta 2012 v Melbournu, potem ko sta z Rafaelom Nadalom na igrišču preživela pet ur in 33 minut.

Ne spreglejte