Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 5. 2023,
7.54

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

OP Francije Novak Đoković

Sobota, 27. 5. 2023, 7.54

11 mesecev

Novak Đoković je spet oponašal, a jih zna tudi nadreti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Novak Đoković | Novak Đoković velja za enega glavnih favoritov za zmago na OP Francije. | Foto Guliverimage

Novak Đoković velja za enega glavnih favoritov za zmago na OP Francije.

Foto: Guliverimage

Teniški igralec Novak Đoković je že prispel v Pariz, kjer se v nedeljo začenja OP Francije. Srbski zvezdnik pa je na enem izmed treningov zabaval vse zbrane na tribunah, potem ko je oponašal svojega trenerja Gorana Ivaniševića.

Vzdušje v Parizu je vse bolj napeto, potem ko se bo v nedeljo začel drugi letošnji turnir za grand slam – OP Francije. Vselej za sproščeno vzdušje poskrbi Novak Đoković, za katerega je v Parizu veliko zanimanja. Beograjčan je na enem izmed treningov oponašal svojega trenerja Gorana Ivaniševića in poskrbel za smeh na tribunah. S Hrvatom zadnjih nekaj let uspešno sodelujeta.

Zna jih tudi nadreti

Če se zna Nole velikokrat pošaliti na svoj račun ali na račun drugih, je med dvoboji položaj precej drugačen. Eden najboljših teniških igralcev vseh časov se v slabih trenutkih pogosto ozre proti svoji ekipi in jim zabrusi marsikaj pikrega. Nazadnje smo lahko videli v četrtfinalu turnirja v Rimu, ko je igral proti Holgerju Runeju in tudi izgubil.

V nekem trenutku se je obrnil proti svoji ekipi in jim dejal: "Vsi! Zmeda … Ves čas ste v zmedi, vsi," je bruhalo iz Đokovića. A če ga kdo najbolje razume, je to Ivanišević, ki je bil kot igralec tudi zelo čustven in polomil veliko loparjev.

Novak Đoković že ima nasprotnika v prvem krogu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković že ima nasprotnika v prvem krogu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V Parizu ga najprej čaka Američan

Đokovićev prvi nasprotnik bo Američan Aleksander Kovacevic, s katerim se do zdaj še nista pomerila. Nole je v Parizu uvrščen v zgornjo polovico žreba, kjer so tudi Carlos Alcaraz, Stefanos Cicipas in Andrej Rubljev. Kljub temu 36-letni srbski teniški igralec velja za enega glavnih favoritov, saj je turnir na pariškem pesku zmagal dvakrat (2016, 2021). V primeru zmage na Roland Garrosu bi to bila že njegova 23. lovorika za grand slam, kar bi pomenilo, da bi postal igralec z največ lovorikami na turnirjih velike četverice.

Preberite še:

Tamara Zidanšek
Sportal Slovenija bo vendarle imela igralko na OP Francije
Lucas Pouille
Sportal Od depresije in alkoholizma do solz sreče #video
Iga Swiatek
Sportal Žreb se je poigral z glavnimi favoriti: Đoković lahko v polfinalu naleteli na številko 1
Ne spreglejte