Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
10. 8. 2020,
18.26

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

Natisni članek

WTA tenis Viktorija Azarenka

Ponedeljek, 10. 8. 2020, 18.26

3 leta, 8 mesecev

"Ne smemo iz hotela"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01
Viktorija Azarenka | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Ta teden se v ZDA začenja turnir serija WTA, kjer bo po dolgem času zaigrala Viktorija Azarenka, nekdanja prva igralka sveta. "Veliko je omejitev," je med drugim povedala beloruska teniška igralka.

Teniške igralke so že pred nekaj časa začele igrati turnirje na najvišji ravni, medtem ko moški še čakajo na prvi turnir. V ženski konkurenci trenutno potekata dva turnirja – Praga in Lexington. Na drugem se bo po dolgem času preizkusila Viktorija Azarenka, ki je letos odigrala samo eno tekmo. Potem je prišel koronavirus in morala je za kar nekaj časa postaviti lopar v kot.

Odigrala je le en dvoboj

Dvakratna zmagovalka OP Avstralije je sprva mislila, da se bo za kratek čas umaknila, se posvetila treningom in se nato vrnila na tekmovanja. Kmalu je ugotovila, da bo ta premor prav poseben. Takšen, kot ga v karieri do zdaj še ni doživela. Azarenka je letos odigrala le en dvoboj, njena krvnica na turnirju v Monterreyju je bila prav naša Tamara Zidanšek, ki jo je premagala z izidom 6:2, 6:2.

Viktorija Azarenka je 31. julija praznovala 31. rojstni dan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

31 🎂 Thank you everyone for the love and birthday wishes!!! ❤️ V

A post shared by Victoria Azarenka (@vichka35) on

Viktorija Azarenka | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images "Predolgo je trajalo"

Pet mesecev po tem so se Azarenki na turnirju v Lexingtonu pridružile Serena Williams, Sloane Stephens, Coco Gauff … Pravzaprav je to prvi turnir v ZDA. Belorusinja meni, da je dolgotrajni premor vplival na večino igralk in igralcev.

"Ravno sem se želela vrniti in bila sem navdušena. Ko je bil odpovedan prvi turnir, sem si rekla: 'Še vedno potrebujem nekaj časa za trening, zato si bom vzela še en mesec prosto. To bo kar v redu.' Potem je trajalo šest mesecev … Predolgo je trajalo!"

Razmere so tokrat povsem drugačne

Turnir v Lexingtonu je tokrat videti povsem drugače, kot je bil v preteklosti. Da bi preprečili širjenje koronavirusa, so organizatorji uvedli zdravstvene in varnostne protokole. Torej igralke tam testirajo, upoštevajo distanco, gledalcev na turnirju pa ne bo.

"Ne smemo ven iz hotela, zato … Skratka, delujejo vse dostavne službe in tako zmanjšujemo možnosti, da zapustimo hotel," je uvodoma glede tega povedala Azarenka in nadaljevala.

"Zaradi naše varnosti je veliko omejitev in na to se bo treba navaditi. Nihče od nas ne ve, kdaj se bo to končalo. Če bo vsak od nas stvar vzel 100-odstotno resno, prevzel odgovornost, potem upam, da bo vse skupaj uspešno in varno."

Viktorija Azarenka | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Ne ve, kaj naj pričakuje

Kljub vsem preprekam Azarenka komaj čaka, da znova stopi na igrišče. "Nekje moram začeti. Le da začnem tekmovati in da znova dobim ta občutek. Toliko časa smo trenirali, ampak v primerjavi z dvoboji … Ne vem, kaj naj pričakujem."

Rafael Nadal
Sportal Zakaj si je kupil "igračko" za dobrih pet milijonov evrov? #video
Tamara Zidanšek
Sportal Tamara Zidanšek v finalu Palerma med dvojicami
Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan po odličnem začetku izpadla, Zidanškova v dvojicah že v polfinalu
Ne spreglejte