Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 9. 2018,
7.01

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

2

Natisni članek

Novak Đoković Marin Čilić teniški globus OP ZDA

Četrtek, 6. 9. 2018, 7.01

5 let, 7 mesecev

OP ZDA (ATP), 10. DAN

Đoković brez težav preskočil Avstralca za uvrstitev v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

2

Novak Đoković | Novak Đoković je zadnji polfinalist OP ZDA.  | Foto Reuters

Novak Đoković je zadnji polfinalist OP ZDA.

Foto: Reuters

Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je zadnji polfinalist odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, potem ko je brez večjih težav, po malo manj kot treh urah s 6:3, 6:4 in 6:4 ugnal 55. igralca sveta, Avstralca Johna Millmana. V polfinalu se bo pomeril z Japoncem Keijem Nishikorijem, 21. nosilcem.

Novak Đoković tokrat ni pustil nobenega presenečenja. Skozi ves dvoboj je imel večinoma niti v svojih rokah in je slavil po treh nizih. V prvem nizu je Srbu že v drugi igri uspelo nasprotniku odvzeti servis. Prednost "breaka" je obdržal do konca in uvodni niz dobil s 6:3.

Avstralec je sredi niza odhitel v slačilnico, kar je ustrezalo tudi Srbu

Đoković je imel že v prvi igri drugega niza štiri zaključne žogice za odvzem servisa, a se je Avstralcu uspelo ubraniti. Na igrišču so bili znova težki pogoji – vročina in visoka vlaga. Zato je John Millman pri izidu 2:2 prosil, če se gre lahko preobleč. Novak je se le nasmehnil, saj se je zavedal, da tudi on potrebuje počitek. V drugem nizu je bila odločilna deveta igra, ko je povedel s 5:4. V deseti igri je brez težav dobil igro na svoj servis in povedel z 2:0 v nizih.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Še najbolj zanimivo je bilo v tretjem nizu

Tretji niz je bil še najbolj zanimiv, saj je 29-letni Millman Novaku dajal največji odpor. Beograjčan je v tretji igri zlahka vzel servis in kazalo je, da se bo nekdanji prvi igralec sveta sprehodil tudi skozi tretji niz, a ni bilo tako. Millman je v šesti igri presenetil svojega nasprotnika in izenačil na 3:3. Vse do devete igre smo gledali izenačen dvoboj, nato pa je Nole izkoristil svojo tretjo žogo za "break" in povedel s 5:4. Deseto igro je odigral rutinsko, jo dobil brez izgubljene točke in se na koncu zasluženo veselil letošnjega drugega polfinala na turnirjih za grand slam.

V prvem četrtfinalu večera sta se v ponovitvi finala iz leta 2014 pomerila Nishikori in Hrvat Marin Čilić. Takrat je zmago slavil sedmi igralec sveta, tokrat pa je Japonec z 2:6, 6:4, 7:6 (5), 4:6, 6:4 po malo več kot štirih urah igre izločil Čilića.

Đoković je s 6:3, 6:4 in 6:4 ugnal 55. igralca sveta, Avstralca Johna Millmana. V polfinalu se bo pomeril z Japoncem Keijem Nishikorijem, 21. nosilcem. | Foto: Reuters Đoković je s 6:3, 6:4 in 6:4 ugnal 55. igralca sveta, Avstralca Johna Millmana. V polfinalu se bo pomeril z Japoncem Keijem Nishikorijem, 21. nosilcem. Foto: Reuters

Preostala polfinalista sta številka 1 na svetu Španec Rafael Nadal in tretji igralec sveta, Argentinec Juan Marton del Potro.

Polfinalna para:Serena Williams - Anastasija SevastovaMadison Keys - Naomi Osaka
Naomi Osaka
Sportal Japonka se je poigrala z Ukrajinko, v polfinalu še Madison Keys
Ne spreglejte