Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 1. 2024,
17.30

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

teniški globus ATP Rafael Nadal

Petek, 5. 1. 2024, 17.30

3 mesece, 4 tedne

Nadala skrbi, boli ga na istem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Rafael Nadal | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Rafael Nadal se že v tretjem dvoboju po vrnitvi na teniška igrišča spopada z bolečinami. Španec je na novinarski konferenci povedal, da ni 100-odstotno prepričan, kako bo vse skupaj naprej odvijalo.

Rafael Nadal se je po enem letu odsotnosti vrnil na turnir v Brisbanu, kjer se je moral posloviti v četrtfinalu. V četrtfinalu ga je premagal Avstralec Jordan Thompson, bolj pa skrbi dejstvo, da je moral Majorčan poiskati zdravniško pomoč. Tudi njegove besede po porazu niso bile polne optimizma.

"Moram videti, kako se bom jutri zjutraj zbudil. V zadnjih dneh smo se veliko pogovarjali o pozitivnih stvareh. Zato nisem pretirano pozitiven, ko govorim. Bil sem previden, ker vem, da je po enem letu res težko igrati na najvišji ravni. Ko stvari postajajo težje, ne veš, kako se bo tvoje telo odzvalo," je povedal Nadal, ki pravi, da se njegov pristop ni nič spremenil.

Tudi stvari sprejema takšne, kot so, in zaveda se, da je šele na začetku. "Kot sem že rekel, zadnji mesec je bil po intenzivnosti dober, vendar ne gre za dolgo obdobje. Upam, da bom naslednji teden v Melbournu lahko treniral. A če sem iskren, zdaj nisem 100-odstotno prepričan v nič."

Rafael Nadal ima spet bolečine. | Foto: Guliverimage Rafael Nadal ima spet bolečine. Foto: Guliverimage

Upa, da so le utrujene mišice

Enega najboljših igralcev vseh časov skrbi, da ga boli na istem mestu, ampak čuti, da je utrujena mišica. "V lanski sezoni je bila tetiva in občutek je bil drugačen. Bolj sem čutil. Edina težava je, ker je na istem mestu, zato sem bolj zaskrbljen kot sicer."

"Upam, da so mišice utrujene po nekaj dnevih napora in zelo zahtevnih dvobojev. Povedal sem že, da je moj cilj, da sem čez nekaj mesecev konkurenčen. Marsikaj se lahko zgodi v mojem telesu, potem ko leto dni nisem tekmoval. Upam, da je v tem delu le nategnjena mišica," je še povedal 37-letni Majorčan, ki upa, da se bo čez nekaj dni bolje počutil. Če ne bo bolje, bo šel na teste. "Videli bomo, kaj se bo zgodilo."

Preberite še:

Jelena Ostapenko
Sportal Igralki je počil film: Nikoli več te ne želim na svoji tekmi #video
Rafael Nadal
Sportal Nadal se je poslovil, kako hude težave ima?
Ne spreglejte