Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
27. 9. 2013,
13.45

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rafael Nadal doping David Ferrer Toni Nadal

Petek, 27. 9. 2013, 13.45

5 let

Nadala je obtožil, da se dopingira

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španski teniški as Rafael Nadal osvaja turnirje kot po tekočem traku. Avstrijec Daniel Koellerer se ne more otresti občutka, da mu je vrnitev med najboljše omogočilo uživanje nedovoljenih sredstev.

O tem se med ljubitelji loparjev ter rumenih žogic rado šušlja, mnogi si postavljajo podobna vprašanja, v javnosti pa je izrečenih le malo kritik. Ker so tako redke, vedno udarijo kot strela z jasnega, saj predstavljajo neposreden napad na Rafaela Nadala, španskega teniškega zvezdnika, ki se je v začetku leta vrnil po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe kolena in hitro ujel stik z najboljšimi. Ni pa se izkazal le na peščeni podlagi, na kateri že od nekdaj velja za svetovnega kralja. Na betonskih letos sploh še ni dočakal poraza in je tako le še nekaj tednov oddaljen od tega, da na svetovni jakostni lestvici prehiti Novaka Đokovića. "Nadal se dopingira. Da se po sedmih mesecih odsotnosti vrneš na takšen način ter osvojiš deset od 13 turnirjev? To je nemogoče, preprosto nemogoče! Ujema se z govoricami o tem, da je hlinil poškodbo, ker je želel na tiho odslužiti kazen za doping. Pomislite, kaj bi to pomenilo za tenis, če bi se izvedelo, da je padel na dopinškem testu," je 30-letni Avstrijec Daniel Koellerer pogumno in brez dlake na jeziku naslovil strupeno puščico proti Nadalovemu taboru.

Sum leti tudi na Davida Ferrerja

Nekdanji avstrijski teniški igralec je leta 2011 zaradi vpletenosti v športne stave prejel dosmrtno prepoved nastopanja. Takrat je teniški lopar obesil na klin, z današnjo podobo vrhunskega tenisa pa ni kaj prida zadovoljen. "Preveč je manipulacij, nameščenih rezultatov in uporabe dopinga. In kaj so postorili na tem področju? Nič. Sam sem drago plačal ceno, letos sta jo Troicki in Čilić," je nekdanji 55. igralec sveta povedal v intervjuju za časnik Sportwoche, hkrati pa zaupal podrobnost z dvoboja, ko je prekrižal lopar z Davidom Ferrerjem. "Še deset minut pred začetkom dvoboja je kadil cigareto, nato pa v tretjem nizu z lahkoto povzdignil ritem, medtem ko sem sam komaj lovil sapo," se je spominjal dvoboja s še enim zelo uspešnim Špancem.

Teniška javnost je razdvojena, saj se mnogi sprašujejo, kako sploh verjeti Avstrijcu, ki se je okoriščal na račun vnaprej dogovorjenih razpletov na dvobojih, na katerih je nastopal? Toni Nadal, trener in stric Rafe, se z njegovimi obtožbami ne obremenjuje. "Teh obtožb nisem slišal. Niti ne poznam te osebe," je bil kratek in jedrnat. Pred Koellererjem je Nadala z nečednostmi, ki dišijo po uporabi dopinga, povezoval Belgijec Christophe Rochus.

Nadal se v teh dneh nahaja v Južni Koreji.

Ne spreglejte