Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 6. 2023,
16.20

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Rafael Nadal poškodba Roland Garros OP Francije tenis

Sobota, 3. 6. 2023, 16.20

10 mesecev, 3 tedne

Zmagovalec 14 turnirjev za OP Francije

Nadal operiran, manjkal bo vsaj še pet mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Rafael Nadal | Rafael Nadal je v petek opravil artroskopsko operacijo. | Foto Reuters

Rafael Nadal je v petek opravil artroskopsko operacijo.

Foto: Reuters

Rafael Nadal je v petek opravil artroskopsko operacijo, da bi zdravniki lahko ugotovili stanje z njegovim poškodovanim kolkom. Zaradi tega ne igra že od januarja. Po operaciji kolka bo odsoten vsaj pet mesecev, je potrdil sam.

Novak Đoković
Sportal Tokrat zaradi nespoštovanja in žvižganja ni ostal tiho #video

Rafael Nadal je lani v Parizu osvojil svoj 14. naslov. | Foto: Reuters Rafael Nadal je lani v Parizu osvojil svoj 14. naslov. Foto: Reuters Operirala ga je ekipa treh zdravnikov v Barceloni. Z njo je pregledala mišico upogibalke kolka, ki Rafaelu Nadalu povzroča težave vse od januarja. Takrat je zaradi težav izgubil že v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije. Dobitnik 22 turnirjev za grand slam, ki danes praznuje 37. rojstni dan, kljub prvotni časovnici, da bo okreval v šestih do osmih tednih, od takrat še ni igral dvoboja. Pred kratkim je tako moral sporočiti, da ga ne bo niti na trenutnem odprtem prvenstvu Francije, ki ga je doslej osvojil rekordnih 14-krat.

"Za mano so težki meseci, v katerih nisem našel rešitve za težave, ki so se pojavile v Avstraliji. Nočem biti samo številka v Roland Garrosu," je 18. maja sporočil Nadal. "Moj cilj je premor, naslednje leto pa želim še enkrat poskusiti. Nočem končati kariere na ta način. Tega si ne zaslužim." Nadal tako prvič po premiernem nastopu 2005 manjka na največjem peščenem turnirju na svetu. Kot vse bolj kaže, pa bi lahko izpustil celotno sezono, s ciljem, da bi vendarle odigral vsaj še eno sezono prihodnje leto.

Nadal je o operaciji in odsotnosti s turnirjev prek Twitterja obvestil svoje sledilce. Rehabilitacijo bo začel takoj, če bo vse po sreči, je zapisal in se vsem zahvalil za lepe želje. "Danes tudi na moj rojstni dan. Ne ravno na kraju, kjer bi želel biti oziroma o tem sanjal, a vseeno hvala."

Trenutno je Nadal po številu osvojenih naslovov na turnirjih velike četverice izenačen z Novakom Đokovićem. Ta je osvojil OP Avstralije v začetku leta in se je v petek prebil v osmino finala turnirja v Parizu.

Arina Sabalenka
Sportal Druga nosilka brez težav do napredovanja
Novak Đoković
Sportal Đoković ni klonil pod pritiskom, zaradi gledalcev izgubil živce, uspešen tudi Alcaraz
Ne spreglejte