Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 9. 2022,
8.46

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

1

Natisni članek

Aljaž Bedene Carlos Alcaraz OP ZDA Rafael Nadal

Petek, 2. 9. 2022, 8.46

1 leto, 7 mesecev

OP ZDA (ATP), 4. dan

Aljaž Bedene odigral zadnji obračun na OP ZDA, Nadal po težavah zmagal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

1

Rafael Nadal | Carlos Alcaraz si je zanesljivo priboril tretji krog. | Foto Guliverimage

Carlos Alcaraz si je zanesljivo priboril tretji krog.

Foto: Guliverimage

Na teniškem OP ZDA je na sporedu četrti dan prestižnega turnirja. Aljaž Bedene pa je izpadel še v prvem krogu konkurence moških dvojic. S tem je 33-letni Ljubljančan tudi uradno zaključil kariero na turnirjih velike četverice. Španski najstnik Carlos Alcaraz se je brez večjih težav uvrstil v tretji krog. Šestintridesetletni španski teniški igralec Rafael Nadal se je po hudem boju prebil v tretji krog odprtega teniškega prvenstva ZDA. Dvaindvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je v drugem krogu po dveh urah in 40 minutah ugnal Italijana Fabia Fogninija z 2:6, 6:4, 6:2, 6:1. 

Iga Swiatek
Sportal Prva igralka sveta zanesljivo opravila z domačinko, Klepačeva uspešna, Zidanškova ne

Španec se bo bržkone dolgo spominjal tega dvoboja. Že zgodaj si je poškodoval nos. Ob napaki pri enem od "backhandov" mu je lopar padel na tla, nato pa se mu je odbil v nos in rano so mu morali oskrbeti zdravniki.

Nato je igral z obližem in povsem izgubil ritem. Italijan je tako dobil uvodni niz in bil blizu zmagi tudi v drugem, ko je vodil s 4:2. Nato pa se je Španec le zbral in postavil stvari na svoje mesto.

Carlos Alcaraz | Foto: Reuters Foto: Reuters

Alcaraz brez težav

Španski najstnik Carlos Alcaraz se je brez večjih težav uvrstil v tretji krog. S 6:2, 6:1, 6:4 je po dveh urah in desetih minutah premagal Argentinca Federica Corio. V tretjem krogu se bo pomeril z domačinom Jensonom Brooksbyjem, ki je v treh nizih izločil zmagovalca Cincinnatija, Hrvata Borno Ćorića, sicer 25. nosilca.

Devetnajstletni Alcaraz je povsem prevladoval v prvih dveh nizih, izgubil je vsega tri igre. Tudi v tretjem je vodil s 4:1, a je nato Argentinec zaigral bolje, predvsem pa brez pritiska in si po izenačenju v deveti igri priigral kar pet priložnosti za "break".

Tretji nosilec v New Yorku je vseh pet ubranil, nato pa v 12. igri izkoristil prvo priložnost za zmago in se drugič v karieri uvrstil v tretji krog. Lani je v New Yorku kot 18-letnik zaigral v četrtfinalu.

"Nikoli ni enostavno zaključiti dvoboja, v tretjem nizu sem imel že lepo prednost, na kar je Federico začel igrati precej bolje. Moral sem ostati zbran in dobro razmisliti, kaj počnem v ključnih trenutkih," je takoj po dvoboju dejal mladenič, ki je zdaj pri 46 zmagah v sezoni, največ na turneji ATP.

"Nedvomno je za mano odlično leto, ki pa ga še ni konec. Menim, da igram dober tenis, in storil bom vse, da bo tako do konca sezone. Vesel sem dejstva, da imam na turneji največ zmag, ampak moram gledati naprej, ostati tak, kot sem, in napredovati," je še dodal 19-letnik iz Murcie.

Na delu tudi Nadal

Spomnimo, da je moral Rafael Nadal zaradi bolečin v trebušnem predelu predati polfinale v Wimbledonu. Majorčan je razkril, da brazgotina še ni najbolj prožna in da mu povzroča težave pri začetnem udarcu. A kot je razkril, ima dolgoletne izkušnje in ve, kako se odzvati na tovrstne težave.

Drugi nosilec turnirja v drugem krogu igra proti Italijanu Fabiu Fogniniju. Igralca se dobro poznata, potem ko sta odigrala 17 medsebojnih dvobojev. Statistika je na strani Španca (13:4). Lahko si obetamo zanimiv dvoboj, saj bi se med igralcema lahko tudi zaiskrilo.

33-letni Ljubljančan Aljaž Bedene je tudi uradno zaključil kariero na turnirjih velike četverice. | Foto: Sportida 33-letni Ljubljančan Aljaž Bedene je tudi uradno zaključil kariero na turnirjih velike četverice. Foto: Sportida

Bedene odigral zadnji obračun na OP ZDA

Aljaž Bedene je izpadel v prvem krogu konkurence moških dvojic. Skupaj s Fincem Emilom Ruusuvuorijem sta bila nemočna proti domačinoma Alexu Lawsonu in Robertu Gallowayu, ki sta slavila s 6:3, 6:3. S tem je 33-letni Ljubljančan tudi uradno zaključil kariero na turnirjih velike četverice.

Bedene se bo namreč po koncu sezone upokojil, že pred tem pa je izpadel v prvem krogu med posamezniki. Tesno, s 3:2 v nizih ga je ugnal Argentinec Pedro Cachin.

Ljubljančan, ki je bil na lestvici ATP najvišje februarja 2018 na 43. mestu, je na OP ZDA v posamični konkurenci najdlje prišel do tretjega kroga, in sicer leta 2019. Na turnirjih velike četverice trenutno 347. lopar sveta nikoli ni igral v četrtem krogu.

Med dvojicami je 14-krat nastopil na grand slamih ter zabeležil dve uvrstitvi v drugi krog. Nikoli mu to ni uspelo v New Yorku.

New York, OP ZDA, ATP (60.102.000 dolarjev):

2. krog:
Lorenzo Musetti (Ita/26) - Gijs Brouwer (Niz) 6:7 (1), 6:3, 6:4, 6:2;
Jannik Sinner (Ita/11) - Christopher Eubanks (ZDA) 6:4, 7:6 (8), 6:2;
Marin Čilić (Hrv/15) - Albert Ramos Vinolas (Špa) 6:3, 7:6 (4), 6:3;
Daniel Evans (VBr/20) - James Duckworth (Avs) 6:3, 6:2, 4:6, 6:4;
Jenson Brooksby (ZDA) - Borna Ćorić (Hrv/25) 6:4, 7:6 (10), 6:1;
Carlos Alcaraz (Špa/3) - Federico Coria (Arg) 6:2, 6:1, 7:5;
Cameron Norrie (VBr/7) - Joao Sousa (Por) 6:4, 6:4, 7:6 (4);
Holger Rune (Dan/28) - John Isner (ZDA) brez boja;
Andrej Rubljov (Rus/9) - Soonwoo Kwon (JKo) 6:3, 6:0, 6:4;
Ilija Ivasša (Blr) - Hubert Hurkacz (Pol/8) 6:4, 4:6, 7:6 (5), 6:3;
Brandon Nakashima (ZDA) - Grigor Dimitrov (Bol/17) 7:6 (5), 7:5, 6:3;
Denis Shapovalov (Kan/19) - Roberto Carballes Baena (Špa) 6:4, 4:6, 6:3, 6:2;
Diego Schwartzman (Arg/14) - Alexei Popyrin (Avs) 7:6 (3), 7:5, 7:6 (6);
Frances Tiafoe (ZDA/22) - Jason Kubler (Avs) 7:6 (3), 7:5, 7:6 (2);
Richard Gasquet (Fra) - Miomir Kecmanović (Srb/32) 6:2, 6:4, 4:6, 6:4;

Zanimivejši dvoboji:
Rafael Nadal (Špa, 2) – Fabio Fognini (Ita)

Nick Kyrgios
Sportal Ali na OP ZDA sredi dvoboja res kadijo marihuano?
Serena Williams
Sportal Serena Williams v elementu: Prav nič ne morem izgubiti
Andy Murray
Sportal Andy Murray izločil 20-letnega domačina, napredoval tudi Medvedjev
 
Ne spreglejte