Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 5. 2011,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Polona Hercog Samantha Stosur Roger Federer

Četrtek, 12. 5. 2011, 11.08

8 let

Hercogova in Federer izpadla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v italijanski prestolnici izgubila dvoboj osmine finala s šestopostavljeno Avstralko Samantho Stosur. V Rimu izgubil tudi Roger Federer.

Hercogova, njena podoba po največji zmagi kariere - v sredo je v Rimu ugnala 12. nosilko in 15. igralko sveta, Nemko Andreo Petkovic - krasi tudi uvodno spletno stran WTA, je na igrišču št. 1 izgubila dvoboj z Avstralko Samantho Stosur. Pred zmago nad Nemko, rojeno v Tuzli, je 20-letna Štajerka izgubila vseh devet dvobojev z igralkami, uvrščenimi v top 20. Do zmage nad Petkovicevo je bil največji skalp dobljen dvoboj z Aliso Klejbanovo na odprtem prvenstvu Francije (2009). Takrat je bila Rusinja 23. igralka sveta. Proti sedmi igralki sveta je morala najvišje uvrščena Slovenka priznati premoč po 80 minutah.

Hercogovo je v ''večnem mestu'' v popoldanskih urah odigrala še dvoboj dvojic. Z Italijanko Alberto Brianti je klonila proti španskemu paru Martinez Sanchez - Medina Garrigues s 6:2, 2:6, 5:10. V Rimu med dvojicami uspešno nastopa tudi Katarina Srebotnik.

V moškem delu žreba v Rimu (pri moških turnir spada v kategorijo masters 1000) je nastope presenetljivo že v osmini finala končal Švicar Roger Federer. Številko 3 na svetovni lestvici je po treh nizih s 4:6, 7:6 (2) in 7:6 (4) izločil 16. nosilec Francoz Richard Gasquet, ki je odigral enega najboljših dvobojev v karieri. To je bila za francoskega igralca druga zmaga nad Švicarjem, a prva po letu 2005, ko ga je v četrtfinalu Monte Carla ugnal še kot 18-letnik.

Drugih večjih presenečenj pri moških v "večnem mestu" ni bilo. V četrtfinale se je med drugim uvrstil tudi prvi igralec sveta in branilec naslova Rafael Nadal.

Ne spreglejte