Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 6. 2014,
9.32

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ernests Gulbis Novak Đoković

Sreda, 4. 6. 2014, 9.32

5 let, 11 mesecev

Gulbis: Če dobim OP Francije, neham igrati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Eno največjih presenečenj na letošnjem OP Francije je zagotovo Latvijec Ernests Gulbis, ki se bo v polfinalu pomeril s prijateljem iz mladosti Novakom Đokovićem.

Šestindvajsetletni teniški igralec trenutno igra tenis svojega življenja. To je dokazal že v osmini finala, ko je domov poslal velikega Rogerja Federerja, v četrtfinalu pa je premagal šestega nosilca turnirja Tomaša Berdycha. Polfinale je za Gulbisa največji uspeh na OP Francije, leta 2008 se je prebil do četrtfinala.

Tokrat ga v polfinalu ga čaka razpoloženi Novak Đoković, ki je v četrtfinalu v treh nizih premagal Kanadčana Miloša Raonića in je vse bližje svojemu prvemu naslovu na pariškem turnirju.

Đokovića ni poslušal, raje se je zabaval

Tiskovne konference Gulbisa so zmeraj dobro obiskane, saj so novinarji zmeraj v lovu za "sočnimi" izjavami. Tudi tokrat jih ni manjkalo. "Spominjam se, ko sem imel 14 let in na neki teniški akademiji mi je Đoković rekel: 'Vsak od naju lahko dobi katerokoli dekle na svetu, ampak če želiš biti vrhunski teniški igralec, moraš trenirati vsak dan.' Bila sva še mulca, ampak on se je že takrat obnašal kot pravi profesionalec. Takrat ga nisem poslušal, raje sem šel ven in se zabaval," je povedal Gulbis, ki je v svoji karieri dobil šest turnirjev serije ATP, samo letos pa je zmagal na dveh.

Če dobim OP Francije, neham igrati

Lani mu je mama svetovala, da naj neha igrati tenis, vendar je ni poslušal. Ko so ga novinarji vprašali, zakaj ni poslušal mame, je odgovoril: "Če dobim OP Francije, neham igrati tenis. Šalim se, " je sprva v svojem slogu odgovoril in potem nadaljeval: "Nisem želel poslušati svoje mame, ker imam rad šport. Teniški igralec sem postal zato, ker so me starši odpeljali na teniško igrišče. Če ne bi igral tenisa, bi igral košarko ali nogomet. Vedno sem imel rad športe z žogo. Ne bi mogel brez športa," je še povedal sin bogatih staršev, ki pravi, da bi svoj denar rad zaslužil sam.

V polfinalu pričakuje zelo težek dvoboj. "Kar zadeva mene, bom igral kot do zdaj. Na igrišču se odlično počutim in mislim, da bi lahko igral ves dan. Nekih posebnih priprav za ta dvoboj ne bom imel. Trudil se bom, da bom žogico udarjal čim močneje."

Ne spreglejte