Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
30. 3. 2017,
16.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Davisov pokal tenis Blaž Trupej Grega Žemlja

Četrtek, 30. 3. 2017, 16.21

6 let, 7 mesecev

Davisov pokal, Južna Afrika - Slovenija

Grega Žemlja razočaran nad reprezentančnima kolegoma #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Davisov pokal, Slovenija - JAR

Slovensko moško teniško reprezentanco prihodnji konec tedna čaka tekma Davisovega pokala, kjer se Slovenija bori za vstop v prvo evroafriško skupino. Obeti pred tekmo niso prav dobri, saj sta tako Blaž Kavčič kot tudi Blaž Rola nastop odpovedala, nekateri člani ekipe pa niso mogli skriti razočaranja nad odpovedmi.

Slovenska reprezentanca bo od 7. do 9. aprila igrala v gosteh proti Južni Afriki. Reprezentanci sta se do zdaj pomerili dvakrat, medsebojni izid pa je 1:1. Leta 2012 je slovenska reprezentanca izgubila z izidom 4:1, leto pozneje pa so jim slovenski igralci z isto mero vrnili doma v Ljubljani. Vsi v en glas poudarjajo, da jih skrbijo tamkajšne razmere, saj bodo igrali na 1.800 metrih nadmorske višine.

Slovensko reprezentanco bodo zastopali Tomi Ternar, Grega Žemlja, Mike Urbanija in Tilen Žitnik. | Foto: Slovensko reprezentanco bodo zastopali Tomi Ternar, Grega Žemlja, Mike Urbanija in Tilen Žitnik.

Dogovora so se držali le eno tekmo

Prvi lopar naše ekipe bo Grega Žemlja, ki ima tudi največ nastopov v Davisovem pokalu. Slovenske barve bodo branili še Tomi Ternar, Mike Urbanija in Tilen Žitnik. Bolj kot o obračunu je bilo govora o odpovedi Blaža Kavčiča in Blaža Role. Pred letošnjo sezono so bili namreč dogovorjeni, da bosta vsaj dva najmočnejša igralca igrala v Davisovem pokalu. Tega dogovora so se držali le eno tekmo (proti Monaku). Kaj je vzrok, da se oba Blaža nista odzvala povabilu, nam kapetan Blaž Trupej ni želel razkriti. "To morate vprašati njiju," je bil kratek dolgoletni kapetan slovenske reprezentance.

Bil je konkreten dogovor, potem pa ...

Nad vsem tem razpletom je bil razočaran tudi Grega Žemlja. "Komaj čakam, da odpotujemo v Južno Afriko. O razmerah tam je težko govoriti, po drugi strani pa se zavedamo, da nismo navajeni igrati na takšni nadmorski višini. V tistih dneh, ko bomo tam, se bomo poskušali čim bolje privaditi," je najprej povedal trenutno 145. igralec sveta, ki se je dotaknil še odpovedi obeh Blažev. Izjavo si lahko pogledate v spodnjem videu.

Spoznali bodo, da je igrati za reprezentanco privilegij

Veliko razlogov za veselje ni imel niti Blaž Trupej, ki je bil vidno razočaran, potem ko sta Kavčič in Rola odpovedala nastop za obračun proti Južni Afriki. Kljub temu da ekipa ni popolna, se kapetan še zdaleč ne predaja. "Zavedam se, da je fantom, ki so danes tukaj, v čast igrati. Konec koncev pa bodo skozi leta spoznali, da je igrati za reprezentanco tudi privilegij. V dnevih, ko bomo tam, se bomo poskušali čim bolj aklimatizirati in narediti vse, kar je v naši moči. V nedeljo, 9. aprila, pa bomo videli, kakšen bo končni rezultat," je povedal Trupej.

Ne spreglejte