Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 6. 2012,
11.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Roland Garros

Natisni članek

Nedelja, 3. 6. 2012, 11.19

8 let, 3 mesece

Fedex in Nole z muko do polfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Srbski tenisač Novak Đoković je v prvem četrtfinalu Roland Garrosa s 3:2 odpravil Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja. Švicar Roger Federer je po zaostanku 0:2 preobrnil izid in izločil Del Potra.

Švicar Roger Federer in Srb Novak Đoković sta bila v četrtfinalu odprtega prvenstva Francije v Parizu že na robu poraza, a sta se na koncu izvlekla. Federer je proti Argentincu Juanu Martinu del Potru že zaostajal 0:2 v nizih, toda nato gladko dobil naslednje tri, Srb pa je proti Francozu Jo-Wilfriedu Tsongaju celo rešil štiri meč žogice. Na koncu je prav tako zmagal s 3:2.

"Vedel sem, da bo dvoboj proti del Potru zahteven zame in za njega. Nisem najboljše začel, a v nadaljevanju vendarle začel uporabljati glavo. Z dobro taktiko in mentalno močjo sem prevzel nadzor na igrišču in prišel do zmage," je po dvoboju dejal Federer, ki se je že 31-ič uvrstil v polfinale enega izmed štirih turnirjev za veliki slam, s čimer se je izenačil z Američanom Jimmyjem Connorsom.

Del Potro po dvoboju ni bil posebej razočaran: "Odigral sem po svojih najboljših močeh, rekel bi, da odlično. Toda Federer je v tretjem nizu začel igrati svoj najboljši tenis in če ga igra, ga je težko premagati. Mogoče je bilo videti, da bi lahko bil razlog slabšega rezultata moje koleno, res sem imel nekaj težav, toda te niso razlog za moj poraz."

Še večja drama kot v švicarsko argentinskem obračunu se je dogajala na tekmi med Đokovićem in Tsongajom. Prvi igralec sveta je gladko dobil prvi niz, nato pa se je zbudil Francoz, ki je naslednja dva dobil z izidom 7:5. Zmagovalca pa je odločil četrti niz. Pri vodstvu 5:4 je imel Francoz dve zaključni žogici za zmago, nato še dve pri vodstvu 6:5, a Srb, ki je dosegel 26 zaporedno zmago na velikih turnirjih in je še vedno na poti, da v letu dobi vse štiri največje turnirje, je izboril podaljšano igro, nato pa še peti niz, v katerem se je tekmec tudi zaradi težav z žulji vdal.

"Jo-Wilfried je bil večji del dvoboja boljši. Imel sem srečo, da sem ubranil štiri zaključne žogice. Mislim, da so lahko gledalci uživali v fantastičnem tenisu, tako kot njim je tudi meni žal, da se je moral Tsonga posloviti," je bil kot vedno diplomatski Đoković, ki se je poraza rešil že v osmini finala, saj je proti Italijanu Andreasu Seppiju zaostajal 0:2 v nizih.

Ne spreglejte