Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2008,
9.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 1. 2008, 9.32

8 let

Federerja namučil Berdych

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi nosilec odprtega prvenstva Avstralije v tenisu Roger Federer je moral pokazati vse svoje veščine, da je v 4. krogu premagal trinajstega nosilca Čeha Tomasa Berdycha.

Za polfinale se bo udaril z Američanom Jamesom Blakom. Napredovali sta tudi četrta nosilka Srbkinja Ana Ivanović in Američanka Venus Williams, ki se je tako med osmerico pridružila mlajši sestri Sereni. Federer je za vstop v četrtfinale v treh nizih s 6:4, 7:6 (7) in 6:3 premagal 13. nosilca Čeha Tomasa Berdycha. Manj kot 48 ur potem, ko ga je v petih nizih pošteno namučil srbski igralec Janko Tipsarević in je komaj izvlekel zmago (s 6:7 (5), 7:6 (1), 5:7, 6:1 in 10:8), je Švicar prišel do šeste zaporedne zmage nad češkim tekmecem. "Tudi danes sem odigral težko tekmo. Vsakič, ko se srečam s Tomasem, moram pokazati vse, kar znam in nikoli ni lahko. Ves čas moram biti previden in povsem osredotočen na igro," je povedal Federer in dodal: "Sam izid dvoboja ne pove veliko, saj bi si človek lahko mislil, da je šlo vse skupaj precej zlahka - a lahko vam zatrdim, da to sploh ni res." Prav Berdych je namreč tisti, ki je Federerju "ukradel" olimpijske sanje pred štirimi leti v Atenah. V četrtfinalu se bo Švicar pomeril z Blakom, ki je prav tako v treh nizih s 6:3, 6:4 in 6:4 premagal hrvaškega najstnika Marina Čilića. Federer sicer proti Američanu v medsebojnih obračunih vodi s 7:0.

V četrtfinalu tudi Ana Ivanović

Medtem se je do nadaljevanja zlahka prebila Ivanovićeva, ki je na pol miže in v sanjah v jutranjem dvoboju s 6:1 in 7:6 (2) premagala dansko igralko Caroline Wozniacki. "Navdušena sem, da sem se uvrstila naprej. Dvoboj sem sicer dobro začela, nato pa sem bila iz minute v minuto bolj zaspana. Vesela sem, da mi je uspelo zmagati že v dveh nizih," je dejala srbska zvezdnica, ki se bo v torek pomerila z Američanko Venus Williams. Slednja je dvakrat s po 6:4 izločila Poljakinjo Marto Domachowsko, proti Ivanovićevi pa je doslej dobila vse štiri dvoboje. "Zame bo predvsem najbolj pomembno, da ji sledim in ji skušam preprečiti, da bi mi vsilila svoj ritem igre. Upam, da mi bo uspelo," je dejala 20-letna Srbkinja.

Napredovanje si je zagotovila tudi deveta nosilka Slovakinja Daniela Hantuchova, ki je bila z 1:6, 6:4 in 6:4 boljša od Rusinje Marije Kirilenko. V nadaljevanju jo čaka obračun s Poljakinjo Agnieszko Radwansko, ki ji je uspel še en ruski skalp - z 1:6, 7:5 in 6:0 je premagala 14. nosilko, Nadjo Petrovo.

Ne spreglejte