Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 8. 2012,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer

Ponedeljek, 20. 8. 2012, 12.42

8 let

Federer: Reagiral sem, kot sem si želel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer očitno doživlja drugo teniško pomlad. V nedeljo je po zmagi nad Novakom Đokovićem osvojil že tretji masters v sezoni in se utrdil na prvem mestu lestvice ATP.

Za Federerjem je zares sanjsko poletje. Julija je sedmič v karieri osvojil Wimbledon, nato se je na olimpijskem turnirju uvrstil v finale in pobral srebro, zdaj pa je dobil še zadnji, zelo pomemben pripravljalni turnir pred začetkom odprtega prvenstva ZDA (27. avgust). Za nagrado ostaja trdno na prvem mestu svetovne teniške lestvice.

Švicarja očitno poraz v finalu olimpijskih iger proti Murrayju ni spravil iz tira. "Na celem turnirju nisem nobenkrat izgubil svojega začetnega udarca. Reagiral sem točno tako, kot sem si želel. Kljub temu, da sem dosegel vse cilje, ki sem si jih v tem letu zadal, osvojil Wimbledon, prišel na prvo mesto na lestvici ATP, je zame pomembno, da sem čim bolje pripravljen tudi na odprtem prvenstvu ZDA," je bil zadovoljen Roger Federer, ki pred zadnjim turnirjem velike četverice ne bo posebej treniral.

Na drugi strani je Đoković proti svojim najhujšim konkurentom vknjižil še en poraz. V zadnjem času jih je bilo že kar nekaj. V finalu Roland Garrosa je klonil proti Nadalu, v polfinalu Wimbledona proti Federerju, v polfinalu olimpijskih iger pa proti Andyju Murrayju. Prejšnji teden je sicer osvojil turnir serije masters v Torontu, a tam se ni srečal proti kateremu izmed štirih članov velike četverice.

Na drugi strani poraz drugega igralca sveta niti ni bil preveliko presenečenje, kajti "Nole" je v zadnjih treh tednih igral kar na treh turnirjih, prevelika zasičenost pa je bila verjetno eden izmed razlogov tudi za slabšo igro v prvem nizu. "Dobro je začel, sam pa sem naredil nekaj nepotrebnih napak. V drugem nizu sem imel nekaj priložnosti, a jih nisem izkoristil, tako da je zasluženo zmagal," je dejal Novak Đoković, ki ostaja favorit za zmago na odprtem prvenstvu ZDA.

Ne spreglejte