Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 8. 2020,
7.59

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

2

Natisni članek

Miloš Raonić Novak Đoković

Sobota, 29. 8. 2020, 7.59

3 leta, 8 mesecev

Masters Cincinnati

Đoković kljub težavam z vratom v finale mastersa, kjer ga pričakuje Raonić #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

2

Novak Đoković | Srb Novak Đoković je napredoval v finale mastersa Cincinnati, kjer se bo pomeril s Kanadčanom črnogorskega porekla Milošem Raonićem. | Foto Guliver/Getty Images

Srb Novak Đoković je napredoval v finale mastersa Cincinnati, kjer se bo pomeril s Kanadčanom črnogorskega porekla Milošem Raonićem.

Foto: Guliver/Getty Images

Srb Novak Đoković in Kanadčan Miloš Raonić bosta igrala v finalu mastersa Cincinnati, ki zaradi koronavirusne pandemije poteka v New Yorku in služi kot generalka za odprto prvenstvo ZDA. Đoković je v polfinalu izločil Španca Roberta Bautisto Aguta s 4:6, 6:4 in 7:6 (0), Raonić pa Grka Stefanosa Tsitsipasa s 7:6 (5) in 6:3.

Prvi igralec sveta Đoković še naprej zmaguje. Tokrat je dobil 22. zaporedni dvoboj v letu 2020, težje kot večino v tem izjemnem nizu. Izgubil je uvodni niz in tretjega dobil šele po podaljšani igri, preden je po triurnem maratonu ugnal osmega nosilca Bautisto Aguta.

Preživel je tudi tri odvzeme servisa v odločilnem nizu, a je tudi po tem dvoboju v letošnjem letu ostal neporažen. "To je bil čuden dvoboj. Ne vem, kako sem zmagal, bil je boljši danes," je prostodušno po dvoboju s Špancem priznal Srb.

Đoković zaradi težav z vratom dvakrat potreboval premor za pomoč

Triintridesetletni Đoković je imel težave z vratom in je dvakrat potreboval premor za pomoč, vendar je kljub težavam zmogel in se bo v finalu pomeril z Raonićem. Ta je presenetil četrtega nosilca Tsitsipasa za svoj največji uspeh v zadnjih štirih letih. Konec leta 2016 je bil 1,96 m visoki tenisač najvišje na tretjem mestu lestvice ATP, zdaj je 30.

Na teniškem dvoboju se je zgodil zanimiv "incident". Đoković je očitno pozabil na nova protikoronska pravila:

Raonić, pred 29 leti je bil rojen v Podgorici v Črni gori, od koder se je tri leta pozneje njegova družina preselila v Kanado, v desetih medsebojnih dvobojih doslej Đokovića še ni premagal. Slednji je dobil pet od zadnjih sedmih velikih slamov, tudi letošnje odprto prvenstvo Avstralije, ter je tudi v tej sezoni v izjemni formi.

Preberite še:

Naomi Osaka
Sportal Naomi Osaka in Viktorija Azarenka finalistki v New Yorku
Ne spreglejte