Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 5. 2014,
19.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ana Ivanović Marija Šarapova

Četrtek, 15. 5. 2014, 19.05

8 let, 1 mesec

Đoković doživljal nočno moro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi igralec sveta Novak Đoković je v uvodu dvoboja z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem doživljal pravo nočno moro, a pozneje stvari vzel v svoje roke.

Srbski zvezdnik se je v tretjem krogu turnirja masters pomeril z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem. Sprva je kazalo, da bomo priča novemu velikemu presenečenju, saj je Nemec v uvodnem nizu povedel s 4:0, na obrazu Đokovića pa je bila opazna vse večja nervoza. Prvi niz je pripadel Kohlschreiberju, ki je leta 2009 že premagal Đokovića. 26-letnemu Beograjčanu se je v nadaljevanju dvoboja uspelo zbrati in naslednja dva niza je dobil brez težav.

"Sprva sem uporabljal preveč spina v svojih udarcih, pozneje pa postal agresivnejši v igri, kar se mi je na koncu obrestovalo," je po dvoboju povedal Đoković, ki je na turnirju v Rimu dvakrat že zmagal. Nazadnje leta 2011, ko je v finalu premagal Rafaela Nadala.

V naslednjem krogu Noleta čaka španski predstavnik David Ferrer, ki je letos že vzel skalp kralju peska Rafaelu Nadalu. Kaj lahko tokrat pripravi Srbu? "Ferrer ima za seboj izjemno kariero, sploh na peščenih igriščih. To bo zelo težek dvoboj in šele zdaj bom videl, kam trenutno spada moja igra," je dejal Nole.

Tri nize za preboj v četrtfinale pa je potreboval tudi Rafael Nadal, ki je dveh urah in 44 minutah premagal Rusa Mihaila Južnega. Prvi niz je po podaljšani igri dobil Rus, naslednja dva niza pa sta bila v znamenju Španca, ki se bo v četrtfinalu pomeri z Andyjem Murrayjem. Nazadnje sta se pomerila v polfinalu Miamija, ko je Nadal moral dvoboj predati.

Ana Ivanović izločila Šarapovo

V osmini finala teniškega turnirja WTA v Rimu je Srbkinja Ana Ivanović izločila osmo nosilko, Rusinjo Marijo Šarapovo. Brez boja je turnir zaključila tudi Romunka Halepova, sicer četrta nosilka Rima.

Kitajka Li Na ni imela težav z Avstralko Stosurjevo, prav tako suvereno si je četrtfinale priigrala tretje postavljena igralka v Rimu, Poljakinja Agnieszka Radwanska. Simona Halep je zmago v osmini finala brez boja prepustila Španki Suarez Navarro.

Ne spreglejte