Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2011,
14.07

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković Rim Wimbledon

Sreda, 11. 5. 2011, 14.07

8 let, 2 meseca

Cilj je številka ena, sanje so Wimbledon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
''Moj cilj je postati številka ena in moje sanje so osvojiti Wimbledon,'' je razkril ta hip najbolj vroč teniški igralec Srb Novak Đoković, ki se mu lahko vsaj ena želja kmalu uresniči.

''Številka ena je očitno vse bliže, a še vedno bo potrebnega veliko dela, da to dosežem. Če mi uspe, ni pomembno, ali se bo to zgodilo v nekaj tednih, mesecih ali letih. Skušal bom nadaljevati z delom, da pridem do tja,'' je dejal Đoković, ki lahko Španca Rafaela Nadala izrine z vrha ATP lestvice že ob ugodnem razpletu masters turnirja v Rimu – moral bi zmagati, ''Rafa'' pa izpasti pred polfinalom. Če mu ne bo uspelo nadaljevati izjemnega niza zmag, s katerimi je letos osvojil že šest turnirjev, bo imel naslednjo priložnost na odprtem prvenstvu Francije, kjer lanski zmagovalec Nadal brani 2000 točk, ''Nole'' pa le 360.

V nedeljo je v Madridu na peščeni podlagi Španca premagal prvič v desetih obračunih, kar je označil za svoj najboljši dvoboj na pesku. ''Vsekakor je velika stvar za mojo kariero ugnati Nadala na domačem terenu in njegovi najljubši podlagi. To mi doslej ni uspelo in je pred prihodnjimi ''peščenimi'' turnirji pomembno s psihološkega vidika.''

Premagovati Nadala na pesku in Rogerja Federerja na travi se mu ne zdi več nemogoče: ''Pred letom sta se mi oba izziva zdela kot utvara, a sedaj so vsi začeli verjeti vame, celo sam, tako da mislim, da lahko zmagujem proti njima. Pomembna je miselnost in pozitiven pristop ter vera v lastne zmožnosti in zmago, z vsem spoštovanjem do Federerja in Nadala, najbolj dominantnih igralcev zadnjih let.'' Letos je vsakega premagal že trikrat, v Rimu pa se lahko z njima pomeri šele v finalu. Še pred tem pa bo moral znova pokazati izvrstne predstave, saj so v njegovem delu žreba Andy Murray, Robin Söderling, Nicolas Almagro in Jürgen Meltzer.

''Vsak dan življenja sem posvetil športu in sedaj se mi obrestuje,'' še dodaja Đoković, ki je tudi s svojim značajem poskrbel, da je svetovni tenis še bolj svež in zanimiv.

Ne spreglejte