Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2013,
21.43

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Serena Williams Chris Evert Marija Šarapova

Četrtek, 14. 2. 2013, 21.43

2 leti, 3 mesece

Chris Evert ne bo več rekorderka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če hoče ameriška teniška igralka Serena Williams postati št. 1 na svetu, se mora na turnirju v Katarju prebiti vsaj do polfinala. Potrebuje le še eno zmago in rekord Chris Evert bo le še zgodovina.

Pred 28 leti je znamenita ameriška teniška ikona Chris Evert, ki se je svojčas za prvo mesto najraje kosala z Martino Navratilovo, postavila ''starostni'' rekord, saj je prvo mesto na svetovni jakostni lestvici občudovala s 30 leti in 11 meseci. Tako stare kraljice ženski tenis še ni poznal, njen dosežek pa je polnil rubrike statističnih rekordov vse do danes. Vse do izvrstne forme Serene Williams, ki je od zadnjih 61 dvobojev izgubila le tri, pri tem osvojila Wimbledon, olimpijski turnir in US Open, na prvem letošnjem vrhuncu pa navkljub ''boleči'' izkušnji s poškodbo gležnja v silovitem ritmu prišla vse do četrtfinala.

Med najboljših osem se je prebila tudi v Dohi, kjer je na izjemno močnem (in bogatem, saj znaša nagradni sklad skoraj poltretji milijon evrov) turnirju, kjer je zbranih 16 izmed 17 najvišje uvrščenih igralk na svetu, na dobri poti, da postane najstarejša št. 1 vseh časov. Serena šteje 31 pomladi in skoraj pet mesecev, v primeru, da bo v Katarju dobila še četrtfinalni dvoboj, pa bo na lestvici prehitela prvo nosilko Viktorijo Azarenko. Belorusinja v Dohi brani naslov, zato tudi v primeru ubranitve naslova ne bi bila deležna dodatnega števila jakostnih točk. Serena jih bo pridobila kar nekaj.

Na prvo mesto lahko poskoči tudi Šarapova

Zadnje upanje Azarenke (pa tudi Evertove), da bi mlajši izmed sester Williams vendarle spodletelo, predstavlja Čehinja Petra Kvitova, ki se bo s Sereno spopadla v četrtfinalu. Če bo Williamsova izgubila, Azarenka pa prišla vsaj do finala, bo prvo mesto še naprej rezervirano za Viko, če pa bi si obe privoščili spodrsljaj, bi v primeru odličnega rezultata lahko na prvo mesto poskočila tudi Marija Šarapova.

Rusinja v Dohi sploh še ni izgubila. Dvakrat je osvojila turnir in dobila enajst zaporednih dvobojev. Toliko, kot tudi Azarenka v tem letu. In tudi Vika še čaka na prvi poraz. Zanimivo pa je, da bo tudi v primeru, če ostane neporažena tudi v Katarju, Serena pa se prebije vsaj do polfinala, ostala brez prvega mesta.

Ne spreglejte