Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
23. 11. 2016,
10.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Boris Becker Novak Đoković

Sreda, 23. 11. 2016, 10.16

6 let, 7 mesecev

Boris Becker je priznal, da so imeli zvezane roke

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Boris Becker | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Za Novakom Đokovićem in njegovo ekipo je težko obdobje, potem ko je Srb izgubil prvo mesto na lestvici ATP. O tem je zdaj spregovoril tudi njegov trener Boris Becker, ki je priznal, da so zadnji porazi tudi njega boleli.

Nekateri mediji že nekaj časa ugibajo, ali bo srbsko-nemška naveza delovala tudi v prihodnji sezoni. Po besedah drugega igralca sveta se bodo že kmalu začeli pogovarjati o morebitnem nadaljnjem sodelovanju.

Rafael Nadal in Roger Federer sta zaradi poškodb sezono končala predčasno. | Foto: Guliverimage/Getty Images Rafael Nadal in Roger Federer sta zaradi poškodb sezono končala predčasno. Foto: Guliverimage/Getty Images

Manjkala sta mu Nadal in Federer

Boris Becker meni, da je v tej sezoni njegovemu varovancu manjkalo pravih nasprotnikov. Tu je imel predvsem v mislih Rafaela Nadala in Rogerja Federerja, ki sta zaradi poškodb predčasno končala sezono. "Ni imel pravih nasprotnikov. Njegov čas je bil z Nadalom in Federerjem, medtem ko je bil Andy vedno četrti igralec. Torej, izgubil je svoje nasprotnike, Andy pa je pokazal nekaj, kar do zdaj še ni," je za CNN povedal legendarni Nemec.

Dve leti in pol je bil kot stroj Prvih šest mesecev je bilo neverjetnih. | Foto: Getty Images Prvih šest mesecev je bilo neverjetnih. Foto: Getty Images

Đokoviću ta po zmagi na OP Francije vidno padli forma in motivacija. To je bil še edini turnir za grand slam, ki mu je manjkal v vitrini. "Prvih šest mesecev je bilo neverjetnih. Vrhunec je bila zmaga na OP Francije, potem ko je osvojil še četrti turnir za grand slam zapored. To se ni zgodilo vse od leta 1969, ko je to uspelo Rodu Laverju. Normalno je, da mu je po tistem motivacija nekoliko padla. Dejansko ni vedel, kaj bo njegov naslednji velik cilj."

Padec motivacije je bila težava tudi za trenersko ekipo. "Imeli smo zvezane roke. Bolj je bil osredotočen na stvari zunaj igrišča. Več časa je želel preživeti s svojo družino in imel je še neke druge stvari. Dve leti in pol je bil kot stroj, vendar z vidika tenisa nismo vedeli, kaj moramo narediti," je razkril 48-letni Nemec.

"Novak je borec s srcem. Če bi moral izbrati igralca, ki bi igral za moje življenje, bi izbral Đokovića." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Novak je borec s srcem. Če bi moral izbrati igralca, ki bi igral za moje življenje, bi izbral Đokovića." Foto: Guliverimage/Getty Images

Zaupal bi mu tudi svoje življenje

Kljub nekoliko slabšim rezultatom Becker verjame, da se bo 29-letni Beograjčan prihodnjo sezono vrnil. "Novak je borec s srcem. Če bi moral izbrati igralca, ki bi igral za moje življenje, bi izbral Đokovića. Toliko mu zaupam," je povedal šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki meni, da lahko njegov varovanec  v letu 2017 naredi preobrat. "Kolikor so ga zadnji porazi boleli, bo verjetno dobil nov navdih in se bo lahko spet motiviral  za prihodnjo sezono. Morda so porazi na koncu celo dobra stvar."

Boris Becker je priznal, da so bil zadnji dnevi sezone nekoliko nervozni. | Foto: Getty Images Boris Becker je priznal, da so bil zadnji dnevi sezone nekoliko nervozni. Foto: Getty Images

Niso veliko spali

Razočaranje pa ni bilo samo na strani 12-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam, ampak je bila poklapana celotna ekipa. "Nismo veliko spali. Za oba igralca je bilo živčno obdobje. Mislim, da je imel Novak več za izgubiti kot Andy, ki je na koncu zasluženo zmagal," je dodal Becker.

Ne spreglejte