Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 9. 2017,
6.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal ATP

Nedelja, 3. 9. 2017, 6.59

6 let, 7 mesecev

OP ZDA (ATP), 6. dan

Nadal česa takšnega še ne pomni, nedostojni Fognini izgnan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Šesti dan OP ZDA so na igrišče stopili trije nekdanji zmagovalci OP ZDA. To so bili Rafel Nadal, Roger Federer in Juan Martin del Potro. Prav vsi trije pa so se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Predčasno se je moral od turnirja posloviti vročekrvni Italijan Fabio Fognini, ki je žalil sodnico.

Prvi moški par na osrednjem igrišču sta bila Rafael Nadal in Leonardo Mayer, ki se je na turnir uvrstil, potem ko je nastop odpovedal Miloš Raonić. Dvoboj se je končal po štirih nizih (6:7(3), 6:3, 6:1 6:4) v korist Rafaela Nadala. Španec je dvoboj začel nervozno, potem ko je prvi niz izgubil po podaljšani igri. Španec je do sredine drugega niza zapravil neverjetnih 14 žogic za odvzem servisa. V nadaljevanju je le našel svoj ritem igre in pometel z nasprotnikom.

"Bil je dolg in naporen dvoboj in na začetku sem bil v težkem položaju. Ne spomnim se, kdaj se mi je zgodilo, da nisem izkoristil  toliko žogic za break v enem nizu. Ko sem prebil led, je šlo vse lažje," je po dvoboju dejal prvi igralec sveta.

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Federer: Stvari gredo v pravo smer

V jutranjih nedeljskih urah sta se med seboj udarila Roger Federer in Feliciano Lopez. Švicar se je skozi prva dva kroga prebil šele po petih nizih, proti Lopezu pa je svojo domačo nalogo opravil že po treh nizih (6:3, 6:3, 7:5). Španec je bil proti razpoloženemu Federerju praktično brez možnosti. Devetnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je zmagal po 108 minutah in na OP ZDA dosegel že svojo 81. zmago.

Odlično se počutim. Upam, da bom v nadaljevanju turnirja še boljši. Zelo sem zadovoljen z igro proti Felicianu. Mislim, da gredo stvari v pravo smer," je po dvoboju povedal Federer. V četrtem krogu ga čaka Nemec Philipp Kohlschreiber.

Juan Martin del Potro je v tretjem krogu igral proti Špancu Robertu Bautistu Agutu in zmagal z izidom 6:3, 6:4, 6:4.

Fognini zaradi nedostojnega vedenja ostal brez US opna

Italijanski teniški igralec Fabio Fognini je zaradi neprimernega vedenja ostal brez nadaljnjih nastopov na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Igralcu, ki si je v uvodnih dneh zaradi incidenta v prvem krogu že prislužil denarno kazen, so danes prepovedali nastopanje zaradi žaljenja sodnice, tako da je ostal brez predvidene tekme v dvojicah.

Stranska žrtev slabih živcev Fogninija je tako postal njegov rojak Simone Bolelli, saj ta par ne bo mogel nastopiti v tretjem krogu tekmovanja v konkurenci dvojic, kamor se je sicer uvrstil.

"Zaradi kršenja kodeksa obnašanja smo Fabia Fogninija začasno izključili s tekmovanj na US opnu. Ta ukrep je posledica igralčevega obnašanja na dvoboju prvega kroga posameznikov," so sporočili prireditelji in dodali, da ima kazen takojšen učinek, tako da je Fognini ostal brez nastopa v dvojicah.

Fognini je med dvobojem prvega kroga proti še enemu rojaku Stefanu Travaglii, ki ga je kot 22. nosilec izgubil s 4:6, 6:7 (8), 6:3 in 0:6, z žaljivkami napadel sodnico Louise Engzel. Zaradi neprimernega obnašanja so mu naložili kar tri denarne kazni v skupnem seštevku 24.000 dolarjev, zdaj pa so mu še prepovedali nastopanje. STA

 

 

Ne spreglejte