Ronaldo v družbi plavalke osvojil Evropo

Portugalski nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo in madžarska plavalka Katinka Hosszu sta bila najboljša športnika Evrope v letu 2016 po izbori evropskega dela Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS).

Cristiano Ronaldo je najboljši športnik Evrope v letu 2016 po izboru evropskega dela Mednarodnega združenja športnih novinarjev.

Cristiano Ronaldo je najboljši športnik Evrope v letu 2016 po izboru evropskega dela Mednarodnega združenja športnih novinarjev. Foto: Reuters

Ronaldo, ki je naslova evropskega prvaka dosegel tako na klubski ravni z Realom kot s svojo reprezentanco na prvenstvu v Franciji, je na prestolu nasledil srbskega teniškega igralca Novaka Đokovića – ta je bil najboljši lani.

Katinka Hosszu, trikratna olimpijska zmagovalka, je nasledila nizozemsko atletinjo Dafne Schnippers in je prejemnica nagrade Evgena Berganta, ki je poimenovana po pokojnem dolgoletnem uredniku športne redakcije Dela.

V ženski konkuenci je naziv najboljše pripadel Katinki Hosszu. V ženski konkuenci je naziv najboljše pripadel Katinki Hosszu. Foto: Reuters

V svetovnem merilu je bil v izboru AIPS Ronaldo tretji, slavil je jamajški atlet Usain Bolt, Hosszujeva pa druga za ameriško telovadko Simone Biles.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano