Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
11. 4. 2011,
10.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Zlatorog Krka

Ponedeljek, 11. 4. 2011, 10.11

7 let, 12 mesecev

Potrebovali bi brco v rit

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
To, kar so lahko ljubitelji košarke videli v zadnjih dveh krogih slovenskega DP, je nedopustno. Nedopustno le za navijače Olimpije. Njeni igralci so namreč dvakrat klonili proti mladinskima ekipama.

V sredo je kot strela z jasnega odjeknila novica, da je Geoplin Slovan premagal mestnega tekmeca. Dobro, če bi govorili o Parkljih, ne bi bilo to nič kaj posebnega, je pa padla velika Union Olimpija. Povrh vsega so izkušnje naletele na dokazovanja željno mlado meso. Uroš Zadnik (21 let), Dejan Čigoja (22), Jaka Blažič (20), Dalibor Džapa (26), Matej Krušič (23), Marko Pajič (18) in Klemen Lorbek (22) so bili glavni krivci za prvi padec Olimpije, za drugega pa so v soboto celo v hali Tivoli poskrbeli še njihovi vrstniki pri Zlatorogu, ki jim je poveljeval Vladimir Panić (29 let), poleg njega pa so bili še Jaka Brodnik (19 let), Luka Lapornik (22), Danijel Vujasinović (21), Luka Dimec, Maj Kovačevič (21) ter Alen Omić (18).

Bolj malo od homogene ekipe

Zeleno-beli so bili na zadnjih dveh tekmah le bleda senca evroligaške Olimpije, ki je navduševala v tej sezoni. Prav žalostno je gledati, kako izbranci Jureta Zdovca ne najdejo motiva za nastopanje v državnem prvenstvu. S takšnimi bledimi predstavami le izgubljajo ugled, ki so si ga ustvarili. Realno gledano bi morala Olimpija vse tekmece premagovati za več kot dvajset točk, kar v tem trenutku suvereno dela Krka – četudi za Ljubljančane niso igrali poškodovana Kenny Gregory in Dino Murić ter Davis Bertrans, ki je onstran luže. "Zmaji" bi potrebovali močno brco v rit, da bi se zbrali in začeli igrati v domačem tekmovanju, kot se za njih spodobi in pričakuje. In drži dejstvo, ki ga je po tekmi omenil Zdovc, da je Krka v tem trenutku bistveno bolj homogena ekipa. Novomeščani namreč meljejo vse pred seboj in imajo po petih krogih lige za prvaka že +128 razlike v koših, Olimpija pa praktično pol manj (+65).

Olimpija tekmecem dopušča sproščenost

Si predstavljate, da bi se denimo v avtomobilski industriji odločili za bolj lagodno sestavljanje avtomobilov? Posledice bi bile ogromne. Pri Olimpiji pa izkušeni košarkarji ne morejo odigrati dveh "trening tekem" v državnem prvenstvu na teden na visoki ravni, ki sta bistveno manj naporni kot tiste v ligi NLB ter elitni evroligi, kar je bila praksa v tej sezoni. Resnično je škoda, da se na takšen način izgublja pridobljeni ugled in brez dvoma jim bo v nadaljevanju lige za prvaka še kdaj težko, če ne bodo v hipu spremenili obraza. V takšnega, ki se ga bodo tekmeci bali ter ga spoštovali. Od rjovečega leva, ki sliši na ime Krka, namreč vsi bežijo, ker tako melje nasprotnike, medtem ko proti Olimpiji igrajo z največjim veseljem ter sproščenostjo, posledično pa presegajo samega sebe. A to jim dopušča le Olimpija.

Če si njeni košarkarji ne bodo dvignili zavesti ter si postavili cilja, da morajo v slovenskem prostoru prvoligaše premagovati brez večjih težav, potem bodo imeli velike težave tudi na zaključnem turnirju lige NLB. Že čez osem dni se bodo namreč pomerili v polfinalu s Krko in sodeč po trenutni formi so Novomeščani bistveno bolj stabilni.

Ne spreglejte