Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 16.19

8 let

Živko: Ne vem ali gre za parcialne pogovore

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po vsem skupaj ostaja le še vprašanje, kdo se bo prvi zagovoril ali naredil napačen korak.

Nekdo iz predsedstva Rokometne zveze Slovenije se je namreč z Mirom Požunom pogovarjal o zavzetju selektorskega stolčka. Ker Žiga Debeljak ni dosegljiv, smo se obrnili na Janeza Živka, podpredsednika RZS. O "zadevi selektor" je slišal preko medijev.

"Sem slišal, da je to vroča tema," je namesto pozdrava dejal podpredsednik RZS in predsednik RK Gorenje Velenje Jani Živko in dodal: "Zvedel sem preko medijev, ko so me klicali različni novinarji. Potem sem poskušal poklicati Žigo (Debeljaka, o.p.), a je bil nedosegljiv. Poskušal sem še danes, pa ga nisem dobil. Menda je na službeni poti."

Resnično zanimiva situacija. Odgovorni možje, ki sprejemajo odločitve so nedosegljivi ali ne vedo ničesar. Nekdanji selektor Slovenije ter mož, ki je Celje PL popeljal do evropskega naslova Miro Požun, a se nato od članskih ekip poslovil zaradi preobremenjenosti ter se posvetil mladim, je dobil ponudbo. Selektorsko mesto je bilo ponujeno, strokovni štab si je lahko začel izbirati. Danes pa razen njega nihče ni povedal ničesar. Na koga se čaka? Morda na začetek prvenstva? Na novo popularno 'šok terapijo'?

"Strinjam se, da je vse skupaj nenavadno. Če bo do takšne poteze prišlo - menjave selektorja - je to zelo tvegano, sploh pred evropskim prvenstvom. Selektor Kamenica je s fanti že več kot leto dni, vzpostavili so določen sistem, ekipa je bila sistematsko selekcionirana. Na hitro je zelo težko ukrepati," je za Sportal povedal Živko.

Poudaril je še, da je na tekmi 11. kroga 1. MIK lige v Velenju srečal Mira Požuna, ki je tudi njemu potrdil pogovore, kaj več pa po Živkovih besedah ni bil pripravljen govoriti. "Jaz se z nikomer o kakšni menjavi nisem pogovarjal, pa tudi slišal ne. Tudi s strani predsedstva do danes nisem dobil nikakršnega povabila ali dopisa za posvet oziroma sejo. Ne vem, ali gre za kakšne parcialne razgovore, ki meni niso znani."

Mirne priprave na prvenstvo ob vseh najboljših pogojih? Če se bo zadeva Kamenica-Požun še vlekla, bodo misli in pozornost usmerjene vse prej kot na Norveško in k lovu za olimpijske vstopnice.

Ne spreglejte