Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2017,
17.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

Natisni članek

selektor rokomet Hrvaška Željko Babić

Torek, 31. 1. 2017, 17.16

6 let, 6 mesecev

Menjava selektorja pri sosedih

Željko Babić ni več hrvaški selektor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30
Željko Babić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Vodstvo hrvaške rokometne zveze je sporočilo, da Željko Babić ne bo več selektor reprezentance naših sosedov, ki je po čudežnem preobratu izgubila tekmo s Slovenci za bron na svetovnem prvenstvu.

Scenarij je vse prej kot presenetljiv. Željko Babić je odstopil že po olimpijskih igrah, a so mu namenili še nekaj mesecev zaupanja. Tega po svetovnem prvenstvu ni več. Hrvati, ki so v Parizu osvojili zelo dobro četrto mesto, so boleči zaušnici doživeli dva dneva zapored. Najprej so izgubili v polfinalu proti Norvežanom, nato pa še proti Slovencem, čeprav so vodili že za velikih osem golov. Res je, da so bili zaradi razporeda tekmovanja zelo utrujeni, ampak deloma je zagotovo kriv tudi selektor.

Te vloge v prihodnje ne bo več opravljal Babić, ki je bil v svojem mandatu na evropskem prvenstvu tretji, na olimpijskih igrah sedmi in, kot omenjeno, četrti na SP. Veliko vprašanje je, ali bi se menjava zgodila tudi, če bi Hrvati dobili tekmo za bron. Verjetno težko. Prav tako svojega dela ne bo več opravljal preostali del dozdajšnjega trenerskega štaba.

Babićev naslednik bo po informacijah krovne rokometne hrvaške organizacije znan v mesecu dni, ko bodo opravili razgovore z morebitnimi kandidati. "Na seji upravnega odbora je odbor sprejel soglasno odločitev o nezaupnici Željku Babiću, Ivanu Baliću in celotnemu strokovnem štabu. V prihodnjem mesecu bomo opravili razgovore s kandidati, nato bomo izbrali novega selektorja," so besede predsednika hrvaške rokometne zveze Tomislava Grahovaca.


Preberite še:

-> Kako so si rokometaši dali duška? #video
--> Ljubljana je sprejela bronaste junake #video
-> Za vratarja Matevža Skoka je vsega preveč: po medalji se mu je rodil še sin
-> Žalostna novica za kapetana Kavtičnika

 


Lino Červar bo spet sedel na hrvaško klop. | Foto: Vid Ponikvar Lino Červar bo spet sedel na hrvaško klop. Foto: Vid Ponikvar

Prihaja Lino

Gre za izjemno pomemben trenutek za rokomet na Hrvaškem, ki bo prihodnje leto gostila evropsko prvenstvo. Po naših informacijah je vrnitvi na selektorski stolček zelo blizu legendarni Lino Červar, ki je bil s Hrvaško svetovni in olimpijski prvak, zdaj pa vodi Makedonijo. To naj ne bi bila ovira za vrnitev.

Navijači bi, po anketi sodeč, na hrvaški klopi najraje videli Veselina Vujovića. | Foto: Sportida Navijači bi, po anketi sodeč, na hrvaški klopi najraje videli Veselina Vujovića. Foto: Sportida

Glas ljudstva za Vujovića

Červar je prejel 24 odstotkov glasov v anketi Sportskih novosti, v kateri je sodelovalo več kot 53 tisoč bralcev tega časnika. Glasovanje pa je prepričljivo dobil Veselin Vujović, ki bi ga na hrvaški klopi z veseljem videlo 38 odstotkov oseb iz omenjenega vzorca. Sledi Irfan Smajlagić, devet odstotkov glasovalcev pa meni, da bi moral Babić ostati. Vujović, vsaj kratkoročno, gotovo ne bo hrvaški selektor.

Ne spreglejte