Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2018,
16.07

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 Slovenska rokometna reprezentanca Zagreb

Četrtek, 11. 1. 2018, 16.07

6 let, 3 mesece

Zagrebški župan pomiril slovenske navijače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Arena Zagreb | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska rokometna reprezentanca bo skupinski del evropskega prvenstva na Hrvaškem vendarle odigrala v zagrebški dvorani Arena. To ji zagotavlja zagrebški župan Milan Bandić. Grožnje gradbenega podjetja Ingra, da bo v soboto zaprlo dvorano, so ga spravile v slabo voljo, javnosti pa je sporočil, da so vsi dolgovi, zaradi katerih je omenjeno podjetje poskrbelo za zaplet, že poravnavi.

Izbrance Veselina Vujovića v soboto čaka uvodno srečanje na evropskem prvenstvu. V Zagrebu se bodo v prvi tekmi skupine C pomerili z Makedonci.

V hrvaško prestolnico se bo odpravilo na tisoče slovenskih navijačev, ki jih je v zadnjih dneh v slabo voljo spravljala napoved predsednika uprave podjetja Ingra Igorja Oppenheima, da bo zaradi neplačanih dolgov zaprl vrata Arene in preprečil, da bi največja športna dvorana na Hrvaškem gostila dvoboje evropskega prvenstva v rokometu.

Najprej Nemci in Črnogorci, nato pa ...

Slovenski rokometaši so v generalki za EP 2018 premagali Srbijo. Še drugič zapored. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenski rokometaši so v generalki za EP 2018 premagali Srbijo. Še drugič zapored. Foto: Urban Urbanc/Sportida Zagrebški župan Milan Bandić jih je v četrtek pomiril, ko je na novinarski konferenci potrdil, da so plačani vsi dolgovi in s tem odpravljene vse ovire, tako da bodo rokometni dogodki v Areni potekali v skladu s predvidenim programom.

"Zelo sem razočaran. Zakaj je bilo to sploh potrebno? Naprošam gospoda Oppenheima, da ne grozi s prazno puško in ne dela cirkusa. Areno smo gradili skupaj. Bili smo gradbeni partnerji, podpisali smo pogodbo, partnerji bomo tudi v prihodnosti. Grožnje prek medijev lahko naredijo le škodo, nič drugega," je prepričan prvi mož Zagreba, ki komaj čaka na evropsko prvenstvo.

V Areni se bo začelo v soboto ob 17.15 s tekmo med Nemčijo in Črno goro, v večernem terminu pa se bosta udarili Slovenija in Makedonija.

Ne spreglejte