Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
5. 3. 2016,
19.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga prvakov Bešiktaš Zlatorog

Sobota, 5. 3. 2016, 19.29

7 let, 12 mesecev

Za napredovanje zmanjkal en sam gol

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zmaga za kar 14 golov nad Bešiktašem za celjske rokometaše ni pomenila napredovanja v osmino finala, vsekakor pa je potrdila dober vtis.

Četudi formalno s tekmovalnega vidika nima velike vrednosti, je vsaka evropska zmaga dragocena in dobrodošla. Še posebej če je visoka. Celjska nad Bešiktašem je segla kar do 14 golov prednosti. To pa obenem pomeni eno najvišjih zmag v evropskih pokalih.

V ligi prvakov spada med pet najvišjih, večjo razliko v zadetkih so Celjani doslej premagovali le bolgarsko, švedsko, slovaško in litovsko ekipo. Štirinajst golov je najvišja razlika po sezoni 2008/09, ko je s 16 goli prednosti padel litovski Granitas.

Pričakovali so več

Ni dvoma, da so slovenski prvaki pod sezone pričakovali več. Osmino finala, četudi v realno močnejši skupini od sosednje skupine B.

Za uresničitev cilja so imeli tudi svoje možnosti, a se niso odzvali, kot bi bilo v odločilnih trenutkih - v mislih imamo predvsem obe tekmi s Kielom in Zagrebom ter z Wislo ter Flensburgom doma - zanje najbolj koristno. Ko so imeli že marsikaj praktično v rokah, so se stvari zasukale drugače.

Sezona je bila zaznamovana tudi s številnimi poškodbami. Pod črto je izpadlo, da je pivovarjem za napredovanje zmanjkal le en gol. Recimo tisti v Zagrebu ali kje drugje. S točko več bi bili potniki v osmino finala prav Celjani.

Moderen rokomet

Ne glede na vse sezone ne moremo vreči v koš kot zavoženo. Nikakor. Na tribunah se je na sedmih tekmah zbralo približno 28 tisoč gledalcev, priložnost so dobili številni mladi upi, najbolj je zasijal Blaž Janc, ki je bil pred dvema tednoma izbran celo za najboljšega igralca kroga v ligi prvakov.

Razen sodeč po razliki desetih golov v Flensburgu pa Celjani niso bili nadigrani, poleg tega so se predstavili s hitrim in modernim rokometom, ki ga je večinoma krasila trdna obramba. Nastavki za naslednjo sezono in za brez dvoma zanimivo končnico državnega prvenstva so tako pripravljeni.

Trenerjev pogled

Prva in obenem zadnja domača zmaga sezona je torej žal prišla nekoliko prepozno. Ekipa se je z njo želela zahvaliti navijačem. "Dobro smo se pripravili. Razen nekaj manjših napak so se fantje držali dogovorjenega. Zelo lepa igra pred čudovitim občinstvom, ki nas je spodbujalo tokrat in vso sezono. Fantje so jim to vrnili z lepo in atraktivno igro, zato bi se rad vsem zahvalil, najprej igralcem kot tudi navijačem na čelu s Florijani. Ves čas smo narekovali ritem, uporabili vseh šestnajst igralcev, priložnost ponudili tudi Maticu Grošlju, ki je to izkoristil s tremi zadetki To so stvari, ki so lepe in ki nas delajo velike. Gradimo ekipo, nič pa ne gre čez noč, zato moramo delati še naprej enako trdo in zavzeto, za kar bomo enkrat gotovo nagrajeni," je ob sklepu lige prvakov dejal trener Branko Tamše.

Ne spreglejte