Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 6. 2020,
14.11

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

EHF Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 11. 6. 2020, 14.11

3 leta, 10 mesecev

Končni seznam bo znan 19. junija

Za 16 mest lige prvakov 24 prijav, med njimi tudi Celjani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Celje Pivovarna Laško Zagreb liga prvakov | Bodo Celjani igrali v ligi prvakov tudi v naslednji sezoni? | Foto Grega Valančič/Sportida

Bodo Celjani igrali v ligi prvakov tudi v naslednji sezoni?

Foto: Grega Valančič/Sportida

Evropska rokometna zveza EHF je v sredo opravila prvi korak proti novi sezoni lige prvakov in po registracijskem roku objavila prijavljene klube za najelitnejše evropsko tekmovanje. Skupno je na sedež EHF do 9. junija prišlo 24 prijav iz 16 držav, med njimi tudi Celje Pivovarna Laško, končni seznam udeležencev LP bo znan 19. junija.

Sezona 2020/21 lige prvakov bo potekala po novem formatu z le 16 ekipami, ki bodo razdeljene v dve skupini po osem. Devet ekip ima mesta v tekmovanju glede na lestvico EHF po državah že zagotovljena, dodatno mesto pa je po novih pravilih šlo v roke Flensburg-Handewittu kot predstavniku Nemčije, številke 1 na lestvici EHF. Med deseterico klubov, ki že imajo zeleno luč za nastop v LP, ni Celja Pivovarne Laško.

Kako se bo odločila komisija EHF?

Celjani niso med deseterico klubov, ki že imajo zeleno luč za nastop v ligi prvakov. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Celjani niso med deseterico klubov, ki že imajo zeleno luč za nastop v ligi prvakov. Foto: Urban Urbanc/Sportida Udeležbo teh ekip (PPD Zagreb, Aalborg, Barcelona, PSG, Kiel, Flensburg-Handewitt, Veszprem, Vardar 1961, Vive Kielce, Porto) mora sicer potrditi še izvršni odbor EHF. Še 14 ekip pa je najavilo željo po igranju v ligi prvakov, med njimi so tudi celjski rokometaši.

Posebna komisija EHF bo 17. junija ocenila prijavljene klube po različnih merilih (prizorišče, TV, gledalci, pretekli uspehi v tekmovanju, gospodarjenje z LP, digitalna podpora) in pripravila priporočila za izvršni odbor EHF, ki bo odločal o preostalih šestih mestih, ki so še na voljo. Končni seznam udeležencev lige prvakov za novo sezono bo znan v petek, 19. junija.

Žreb skupinskega dela bo nato na sedežu EHF na Dunaju 1. julija z neposrednim prenosom, je še sporočila krovna evropska rokometna zveza.

Ne spreglejte