Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2018,
17.40

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

1

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Jaka Malus liga prvakov Veszprem Ljubomir Vranješ

Ponedeljek, 1. 10. 2018, 17.40

5 let, 6 mesecev

Burno na Madžarskem

Kaos v Veszpremu, posredovala naj bi tudi policija. Celjan v postavi kroga.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

1

Ljubomir Vranješ | Ljubomir Vranješ ni več trener Veszprema. | Foto Sportida

Ljubomir Vranješ ni več trener Veszprema.

Foto: Sportida

Nič kaj prijetno vzdušje ne vlada pri madžarskem velikanu Veszpremu, pri katerem so igralci zahtevali slovo trenerja Ljubomirja Vranješa in ga danes tudi dočakali. Rokometaš Celja Pivovarna Laško Jaka Malus je bil po presenetljivi zmagi edinega slovenskega moštva v ligi prvakov nad nemškim velikanom Flensburg-Handewittom izbran v postavo kroga tega najelitnejšega klubskega tekmovanja v Evropi.

Potem ko so se pred dnevi v Celju razšli s trenerjem Brankom Tamšetom, so se od trenerja poslovili tudi pri madžarskem Veszpremu, katerega člani so kar štirje Slovenci: Dragan Gajić, Borut Mačkovšek, Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč. A na precej bolj buren način, poroča hrvaški index.hr.

Nekateri igralci, največjo težo naj bi imele besede Arpada Šterbika, Lászla Nagyja in Momirja Ilića, so imeli dovolj srbskega trenerja Ljubomirja Vranješa, ki je trenersko taktirko v roke vzel pred lansko sezono.

Napetost naj bi se stopnjevala vse od zadnjega tekmovalnega obdobja, ko je MOL-Pick Szeged po desetletju vladavine vrgel Veszprem z madžarskega prestola, Vranješ pa je zahteval znižanje plač, odvzeli naj bi jim tudi službene avtomobile, pa nekatere druge ugodnosti ... 

Slovenski kvartet je ostal brez trenerja. Veszprem bo začasno vodil Istvan Gulyas. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Slovenski kvartet je ostal brez trenerja. Veszprem bo začasno vodil Istvan Gulyas. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Dokončno naj bi počilo po nedeljskem porazu z Vardarjem, vrag pa je vzel šalo po ponedeljkovem treningu, ko je predsednik kluba Zoltan Csik vrata pokazal Vranješu, pomočniku Björnu Sätherströmu in športnemu direktorju Nikoli Eklemoviću.

To še ni bilo vse. Vmešali so se tudi razjarjeni navijači. Index poroča o okoli 50 navijačih, ki so med treningom želeli obračunati z Vranješem in Eklemovićem, tako da je morala posredovati policija.

Veszprem bo začasno vodil nekdanji madžarski reprezentant in nekdanji igralec kluba Istvan Gulyas, ki je do nedelje vodil mlajše selekcije madžarskega kolektiva.

Jaka Malus se je znašel v postavi kroga. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jaka Malus se je znašel v postavi kroga. Foto: Grega Valančič/Sportida

Malus v boju za igralca kroga

Malusa je liga izbrala za najboljšega srednjega zunanjega igralca kroga. Posledično se med najboljšimi igralci kroga na posameznih položajih poteguje tudi za naziv naj igralca kroga. Ta bo izbran z glasovanjem rokometnih navdušencev po vsej Evropi, so sporočili iz celjskega kluba.

Celje Pivovarna Laško Flensburg
Sportal Sanjski debi Ocvirka na klopi pivovarjev: Za obrambo lahko vsem rečem samo kapo dol

Ob zmagi Celja, ki ga je prvič vodil Tomaž Ocvirk, je blestel tudi vratar Klemen Ferlin, ena njegovih obramb pa je bila izbrana med najboljših pet vratarskih akcij tega tedna.

Preberite še:

Klemen Ferlin
Sportal Celje z novim trenerjem in odličnim vratarjem presenetilo nemške prvake
MRK Krka Ribnica
Sportal Krka do prve zmage, Ormož uspešen v Ivančni Gorici

 

Ne spreglejte