Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 9. 2018,
21.49

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

1

Natisni članek

rokomet liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Nedelja, 30. 9. 2018, 21.49

5 let, 6 mesecev

Rokometna liga prvakov, 3. krog

Sanjski debi Ocvirka na klopi pivovarjev: Za obrambo lahko vsem rečem samo kapo dol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

1

Celje Pivovarna Laško Flensburg | Celjani so pod vodstvom novega trenerja prišli do odmevne zmage. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so pod vodstvom novega trenerja prišli do odmevne zmage.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 3. krogu lige prvakov zabeležili prvo zmago. Pred domačimi gledalci v Zlatorogu so porazili nemški Flensburg (23:20). Pivovarje je prvič vodil novi trener Tomaž Ocvirk, ki je pred dnevi zamenjal odstavljenega Branka Tamšeta.

tamše tamse Zagreb Celje
Sportal Poraz z Ribnico sodu izbil dno: Tamše ni več trener Celjanov. Znan je njegov naslednik.

Celjani, ki so v prvih dveh krogih izgubili proti Skjernu in PSG, so tokrat pokazali drug obraz in bili vso tekmo enakovreden tekmec nemškim prvakom. Po zaslugi odličnega Klemna Ferlina, ki je ubranil kar 47 odstotkov strelov, enkrat pa tudi zadel, jim je na koncu Nemce celo uspelo zlomiti in zmagati. Novi trener Celjanov Tomaž Ocvirk je tako na klopi slovenskih prvakov debitiral z zmago.

"To je bila zelo čustvena tekma zame, sploh ker sem prvič v tej vlogi. Sam sem se moral sprostiti pred tekmo, to pa so potrebovali tudi fantje. Potrebovali smo mirnost, ki nam je skozi tekmo uspevala, predvsem pa smo morali verjeti vase. To nam je uspelo, vsak od igralcev je verjel v svoje sposobnosti in v skupni uspeh. To je najbolj pomembno, da damo vedno vse od sebe in si ničesar ne očitamo. Za obrambo lahko vsem rečem samo kapo dol, to je bila požrtvovalnost, ki jo potrebujemo, zato čestitke fantom,'' se je po sanjskem debiju na klopi Celja smejalo Tomažu Ocvirku.

Več o senzaciji v Zlatorogu:

Klemen Ferlin
Sportal Celje z novim trenerjem in odličnim vratarjem presenetilo nemške prvake

Fotogalerija Grege Valančiča / Sportida:

Fotogalerija
1 / 29

Janc zasenčil Kavtičnika

V nedeljo so bili na delu še številni drugi slovenski legionarji. Blaž Janc (5 zadetkov) je s Kielcami porazil evropskega prvaka Montpellier in Vida Kavtičnika (zadetek).

Slovenski četverček pri Picku Szegedu se je veselil zmage v Zaporožju. Mario Šoštarič je dosegel osem golov, Dean Bombač pet, Matej Gaber enega, statistika Nika Henigmana je ostala prazna.

Jan Grebenc je s Skjernom (3 zadetki) izgubil v Franciji, Januš Lapajne pa je s Prešovim premagal Metalurg. Dosegel je štiri zadetke, medtem ko Tadej Matjašič pri domačih ni bil uvrščen v ekipo. 

Zelo razpoložen je bil tudi Tine Poklar pri Elverumu. Dosegel je sedem zadetkov in svojo ekipo popeljal do lepe zmage nad Ademarjem iz Leona.

Dolenec z Barcelono ponižal Kristianstad

V skupini A je v soboto Rhein-Neckar Löwen ugnal Meškov Brest, za katerega sta igrala tudi Vid Poteko in Simon Razgor. Poteko je tekmo končal pri treh golih, Razgor je prispeval zadetek. Nemški klub je po treh tekmah pri dveh zmagah in enem neuspehu.

Veszprem je zabeležil drugi zaporedni poraz.
 | Foto: Žiga Zupan/Sportida Veszprem je zabeležil drugi zaporedni poraz. Foto: Žiga Zupan/Sportida Madžarski Veszprem je zabeležil že drugi poraz. Tokrat so Madžari morali priznati premoč makedonskemu Vardarju. Dragan Gajić je za poražence dosegel pet zadetkov, Borut Mačkovšek je dosegel zadetek manj, Blaž Blagotinšek je srečanje zaključil pri dveh golih, Gašper Marguč ni nastopil. Za makedonsko moštvo je dvakrat zadel Staš Skube, Gregor Ocvirk je tekmo zaključil brez zadetkov.

Barcelona Jureta Dolenca je razbila Kristianstad (44:25). Slovenski rokometaš je ob visoki zmagi zadel sedemkrat.

Kastelic brez moči

Zagreb je tako kot Celje prejšnji teden moral priznati premoč francoskemu PSG. Parižani so zmagali s prednostjo enajstih golov. Za hrvaško ekipo je branil Urh Kastelic, Gregor Potočnik se ni vpisal med strelce. Preostale tri tekme v skupini B bodo na sporedu v nedeljo.

Spopad slovenskih vratarjev, Žabić sedemkrat v polno

V skupini C sta ob porazu proti Bjerringbro-Silkeborgu za Sporting branila tako Matevž Skok kot Aljoša Čudič. Na drugi strani je za dansko ekipo branil Aljoša Rezar, Sebastian Skube je ob zmagi prispeval gol. 

Wisla Plock je tudi po tretjem krogu stoodstotno uspešna. Poljaki so v tretjem krogu visoko ugnali Cocks (34:18). Fincem je sedem golov nasul Igor Žabić, Žiga Mlakar je zadel trikrat. 

Liga prvakov, 3. krog:

PSG Celje Pivovarna Laško
Sportal Zvezdniški Parižani izkoristili celjski mrk in visoko premagali pivovarje
Ne spreglejte