Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
17. 10. 2016,
13.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

4

Natisni članek

Veselin Vujović PPD Zagreb rokomet selektor

Ponedeljek, 17. 10. 2016, 13.09

6 let, 7 mesecev

Slovenski selektor je "le" še selektor

Veselin Vujović ni več trener Zagreba

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

4

veselin vujovic vujović zagreb | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenski rokometni selektor Veselin Vujović ne službuje več pri hrvaškem prvaku Zagrebu.

Veselin Vujović je s klubskim vodstvom Zagreba dosegel sporazum o prekinitvi sodelovanja. Kot se zdi, v tem primeru "sporazumna" prekinitev ni floskula kot velikokrat v takšnih položajih, ampak dejansko stanje. Obe strani se ob velikem medsebojnem spoštovanju očitno strinjata, da je bolje, da nadaljujejo vsak po svoji poti. Ekipo bo do nadaljnjega vodil Andrija Nikolić, dozdajšnji Vujovićev pomočnik.

Razlog za spremembo so vsekakor štirje zaporedni porazi v ligi prvakov - s Celjem, Pickom, Kristianstadom in Meškovom. Zagreb ne deluje dobro in samozavestno, res pa je, da ima tudi nekaj težav s poškodbami.

Vujović, ki je na vročo zagrebško klop sedel jeseni 2014, je v tem času ekipo dvakrat popeljal v četrtfinale lige prvakov in dvakrat na zaključni turnir regionalne lige Seha, ob tem pa se je podpisal pod kar nekaj odmevnih zagrebških skalpov. Večni hrvaški prvak je premagoval na primer Kiel, Pariz, Rhein-Neckar, Vardar ...

Vujović je občutil pritisk dela v dveh vlogah. Seveda pa ni (bil) edini selektor in trener hkrati. | Foto: Vid Ponikvar Vujović je občutil pritisk dela v dveh vlogah. Seveda pa ni (bil) edini selektor in trener hkrati. Foto: Vid Ponikvar Reprezentanca (so)kriva

"Ker Zagreb v tem trenutku nima ravno sijajnih rezultatov, potrebuje trenerja, ki bo na voljo 24 ur na dan. Zaradi vloge v slovenski reprezentanci sem razpet med dvema koncema, zato je nemogoče spoštovati to, kar Zagreb v tem trenutku potrebuje.

Da bi odstopil s selektorskega mesta zdaj, ko so pred vrati kvalifikacije za evropsko prvenstvo, in pred januarskim svetovnim prvenstvom, pa se mi zdi absurdno. Ne morem doseči tega, da bi ostal na obeh položajih in da bi bili vsi zadovoljni.

Utrujen sem, potreben počitka. Najrealnejša rešitev je bila dogovor z Zagrebom za boljšo rešitev. Ne boljšo, ampak drugačno," je za RTL dejal Vujović, ki se na zagrebški klopi vsekakor vidi kdaj v prihodnosti.

"Kolikor denarja, toliko glasbe. Na žalost nismo imeli proračuna, ki bi Vujoviću omogočil plačo, kakršno si zasluži, zato smo mu dovolili voditi Slovenijo. Nekaj časa je to delovalo. Zdaj se vidi, kako slabo je bilo za ekipo to, da je bila brez njega med olimpijskimi igrami," je enega od razlogov, zakaj Zagreb ni videti kot kandidat za osmino finala ali pa še več, na tiskovni konferenci navedel direktor Ante Ančić.

Klubsko vodstvo je poudarilo, da trener še zdaleč ni edini krivec za rezultate, ampak se morajo v zrcalo pogledati tudi igralci. Dejstvo je, da je bilo reprezentančnih akcij v letu 2016 res veliko - evropsko prvenstvo, kvalifikacije za olimpijske igre, kvalifikacije za svetovno prvenstvo, olimpijske igre in priprave nanje, novembra pa se začenjajo še kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018.

Počitka ne bo

Slovenski selektor - pogodbo ima do leta 2018, podaljšanja pa še ni podpisal - je pred sezono v klub pripeljal tri slovenske reprezentante: Matevža Skoka, Darka Cingesarja in Davida Miklavčiča, s čimer je gotovo prevzel določeno tveganje. V smislu, da bi lahko postali dežurni krivci za rezultate.

V sredo bo Črnogorec sporočil reprezentančni seznam pred začetkom kvalifikacij za EP 2018. Na njem bo kljub napovedanemu slovesu tudi Uroš Zorman. Slovence januarja čaka tudi svetovno prvenstvo, prvi del bodo odigrali v Metzu.
 

Ne spreglejte