Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
13. 10. 2016,
12.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

Uroš Zorman Dean Bombač rokomet liga prvakov Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 13. 10. 2016, 12.42

6 let, 6 mesecev

Uroš Zorman in Dean Bombač

Igro evropskih prvakov narekujeta Slovenca

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

zorman vujovic | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Uroš Zorman in Dean Bombač sta pomembna elementa v igri poljskih Kielc, evropskih rokometnih prvakov.

Celjski rokometaši bodo v soboto ob 18. uri na gostovanju igrali četrto tekmo lige prvakov s poljskimi Kielcami. Te imajo do zdaj šest točk, Celjani dve za zmago nad Zagrebom.

Da so slovenski rokometaši zaželene osebe v ligi prvakov, je jasno po številu nastopajočih v tem tekmovanju. Evropski prvak ima kar dva Slovenca, in to na istem igralnem položaju. Dean Bombač se je v letošnji sezoni v Kielcah pridružil staroselcu Urošu Zormanu.

Uroš Zorman s Kielcami brani naslov evropskega prvaka. | Foto: Guliverimage/Getty Images Uroš Zorman s Kielcami brani naslov evropskega prvaka. Foto: Guliverimage/Getty Images Temu gre osebno in ekipno v šesti sezoni pri poljskih prvakih zelo dobro. Kielce imajo po treh tekmah tri zmage, čeprav … "Daleč smo od prave forme, imamo težave s poškodbami, a tudi tako lahko pokažemo kakovost," sporoča Zorman, ki budno spremlja dogajanje v Sloveniji, ko mu to dopuščajo okoliščine.

"Moj klub"

"Po eni strani za Celje tudi navijam. Vendarle gre za moj klub, v katerem sem preživel enega najlepših obdobij kariere in osvojil prvi naslov evropskega prvaka," je Ljubljančan potrdil, da lani rešeni sodni spor oziroma dogovor s Celjani za sabo ni pustil mrkih pogledov.

V soboto mu bodo nasproti stali nekateri slovenski reprezentanti. Čeprav je po olimpijskih igrah kazalo, da bo (p)ostal le še njihov nekdanji kapetan, se vendarle zdi, da bi se lahko zgodil zasuk. Zorman je že pred tedni dejal, da reprezentanca vseeno še ni končano poglavje.

S selektorjem se bosta o njegovi reprezentančni prihodnosti še pogovorila. | Foto: Vid Ponikvar S selektorjem se bosta o njegovi reprezentančni prihodnosti še pogovorila. Foto: Vid Ponikvar Na seznamu je, prišel bo

Prav zelo zgovoren na to temo sicer ni bil, ampak … "Slišala sva se s selektorjem, dal me je na seznam," je 36-letnik nakazal, da si ga Vujović še vedno želi v ekipi.

Konec oktobra, ko se bo reprezentanca zbrala na pripravah za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018 proti Švici in Portugalski, bo torej tam tudi Zorman. V kako dejavni vlogi, pa trenutno še ni jasno.

Kapetan je njegov prevajalec


Idejo, da bi Zorman še vedno ostal reprezentant, pozdravlja tudi Bombač, ne glede na to, da sta si konkurenca. "Uroš bi nam s svojimi izkušnjami prišel še kako prav. Znal bi nas obdržati skupaj. Upam, da bo še zraven, odločitev pa je seveda povsem njegova. Človek ni nikoli zavrnil reprezentance," o soigralcu in za zdaj tudi simultanem poljsko-slovenskem prevajalcu pravi Bombač.

Deana Bombača so na Poljskem zelo lepo sprejeli. | Foto: Vid Ponikvar Deana Bombača so na Poljskem zelo lepo sprejeli. Foto: Vid Ponikvar V Kielcah so ga sprejeli izjemno, res pa je, da je v zadnjih sezonah dobro uveljavil. Po izboru navijačev je najboljši srednji zunanji igralec lige prvakov in eden najbolj ustvarjalnih igralcev nasploh. Ko se bo znebil jezikovnih ovir, bo še lažje, za to pa intenzivno dela.

Četrta država

"Sprejeli so me izjemno, nimam besed, zelo sem hvaležen. Mislim, da sem na pravi poti. Forma po večtedenskem premoru še ni prava. Mislim, da tudi trener Talant Dušebajev to razume," pravi Primorec, ki po Belorusiji, Franciji in Madžarski okuša še svojo četrto legionarsko državo.

In Celje? "Gledal sem ga proti Zagrebu. Celjani imajo dobro ekipo in sistem. Škoda, da jim ni uspelo na gostovanju pri Rhein-Neckarju, ki jih je očitno podcenjeval. Mi jih gotovo ne bomo," obljublja Bombač.

Ne spreglejte