Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
9. 1. 2013,
14.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rokomet Uroš Šerbec

Sreda, 9. 1. 2013, 14.02

8 let

Uroš Šerbec: Zadovoljen bi bil s kolajno

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z njenim nekdanjim kapetanom Urošem Šerbcem smo poklepetali o slovenski rokometni reprezentanci. Izbrance Borisa Deniča od 11. do 27. januarja čaka svetovno prvenstvo v Španiji.

''Ta ekipa je še vedno zelo močna, morda v nekaterih segmentih celo močnejša kot lani. Predvsem so fantje bogatejši za veliko izkušnjo in spodbuden rezultat, ki jim ej dal krila za naprej. V napadu pa tudi za zdravega Nenada Bilbijo, ki lahko našemu utečenemu napadu doda še kak strel z zunanjih položajev,'' meni Uroš Šerbec, 120-kratni nekdanji slovenski reprezentant: ''Konkretno bi bil zadovoljen s kolajno. Ampak, to je težko reči. Reprezentanca ima gotovo domet do četrtfinala. A sistem svetovnih prvenstev je nehvaležen. Osmina finala je ena tekma, en dan. Križamo se z zelo težko skupino. Ena tekma odloča, ali je prvenstvo uspešno ali ne. Upam, da bodo fantje že v skupini posegli po čim višjem mestu, prepričan sem, da lahko tudi po prvem. Potem dobimo četrtega iz skupine D, na primer Egipt. A to nam še vedno ne zagotavlja četrtfinala.''

Šerbec ne pripisuje prevelike vloge poškodbam, ki so zadele reprezentanco. Zaradi njih pa ima realne možnosti za odhod na SP tudi Borut Mačkovšek, 203 centimetre visoki Celjev levi zunanji, ki bo z Nenadom Bilbijo prinesel potencial za zadetke od daleč. ''To je zelo dobrodošlo. Končno imamo tudi levo stran zelo dobro pokrito. Na njen že dolgo iščemo pravega strelca. Bilbija je bil vselej poškodovan, ko je šlo za velika prvenstva. Zdaj je končno zraven. Od njega pričakujemo projektile od daleč, ki nam lahko prinesejo lahke gole. Borut pa je bil že lani zraven, dobil je nekaj priložnosti. Naj bi bil levi zunanji prihodnosti. Če sta zraven oba, toliko bolje'' je zadovoljen nekdanji reprezentančni kapetan, ki se mu – v nasprotju z delom javnosti – ne zdi sporno, da na SP odhaja tudi Primož Prošt.

''Bral sem članek v enem od časopisov. Nad njim sem bil malo ogorčen. Zdi se mi pretirano stvari potencirati. Fant je napravil napako, za njo je plačal veliko z odpovedjo pogodbe. To pogrevati in obešati na veliki zvon, ni primerno. Fant je primer pravega športnika, priden, delaven, v redu tudi zunaj igrišča. Ta napaka je bila posledica, ne vem, kolektivne 'zafrkancije', lahkomiselnosti. Odkrito je povedal, kako je bilo, in že s tem pokazal svojo osebnost. Prošt ni velik problem. Sicer ne bi šel na prvenstvo, če se ne bi poškodovala dva vratarja. Zaradi ene lahkomiselnosti ga Denič ni želel odpisati. Tako je prav. Morda bo SP njegov še večji motiv – da se bo želel na igrišču rehabilitirati,'' dodaja Krčan, ki je nazadnje vodil matični klub, v novi sezoni pa še čaka na pravo ponudbo.

Ne spreglejte