Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2012,
17.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 27. 1. 2012, 17.51

7 let, 12 mesecev

Tokrat pritiska niso zdržali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenija je po tesnem porazu z Makedonijo osvojila šesto mesto na evropskem prvenstvu v Srbiji. Po sila slabem prvem polčasu se je pobrala, prehitela nasprotnika, a nato pogorela.

Zadnjo tekmo slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v Srbiji je začel tudi Matej Gaber, ki ga je zdravniška služba usposobila, čeprav so iz reprezentance večer prej sporočili, da ne bo nared. Slovenci v beograjski Areni, kjer se je zbralo kakšnih 3.000 navijačev, od tega približno tretjina makedonskih. Četa Borisa Deniča je do sedme minute zapravila dve sedemmetrovki. Gajiću in Dolencu je ubranil Borko Ristovski.

Brez pravega žara v obrambi

Obramba ni delovala na nivoju kot na prejšnjih šestih tekmah, zlahka so nasprotniki tresli mrežo ter v 11. minuti prvič vodili za tri zadetke (5:2). Veliko težav se je našim igralcem porajalo v napadu, kjer niso izkoriščali strelov. Do 16. minute so zaostajali že za štiri, v 25. so po kopici napak v napadu imeli že pet zadetkov zaostanka. Večino zadetkov so naši rokometaši dosegli v hitrih akcijah, v obrambi pa nikakor niso uspeli zaustaviti Stojlova na šestmetrski črti. Raztrgana slovenska igra, neosredotočenost, začetniške napake v napadu in obrambi so botrovale k izidu polčasa 12:16. Denič je poskusil z minuto odmora v 16., pa menjal krilna igralca, a ni pomagalo.

Od -5 do +2

Po 17:12 na uvodu v drugi polčas je naša reprezentanca vendarle nekoliko stisnila obrambni obroč na čelu z vratarjem Škofom, s hitrimi zadetki Jureta Dolenca se je v nekaj minutah približala na dva zadetka. Postava Brumen, Dolenec, Zorman, Miha Žvižej, Skube in Luka Žvižej je tudi v napadu našla rešitve. Brumen, ki je na prvenstvu malo igral, se je razigral ter ob odlični organizaciji igre zadeval ter popeljal Slovenijo do izenačenja na 18 v 41. minuti. Dvakrat je vodila celo za dva, se opustila ter nasprotniku spet pustila prevzeti pobudo.

Denič je zadel z menjavo vratarja, ko je v vrata poslal Prošta deset minut pred koncem obračuna za peto mesto na Euru 2012. Slednji je Slovenijo vrnil v igro, branil je domala vse. Luka Žvižej je zadel dve pomembni sedemmetrovki. Slovenija je v 58. minuti imela napad za izenačenje, a ni bilo junaka, ki bi prodrl skozi makedonsko obrambo. V zelo dolgem makedonskem napadu je zadel Mirkulovski, po lepi podaji Zorman na šestmetrsko črto je zadel Luka Žvižej.

Zadnja žoga ni šla v mrežo

Do konca je ostala še minuta. Makedonski selektor je vzel minuto odmora. Prošt je ubranil makedonski strel, na drugi strani so Slovenci speljali lep napad, a je Ristoski branil strel Skubeta.

Mladi Slovenci pritiska Arene in tekme za olimpijske kvalifikacije niso zdržali. Osvojili so šesto mesto, a ostali brez kvalifikacij za London 2012.

Ne spreglejte