Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
12. 10. 2012,
6.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 12. 10. 2012, 6.49

8 let

Tisoč navijačev Celja zastonj v Zlatorog

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bo šlo res v tretje rado? Po dveh krogih lige prvakov so Celjani še brez točk, v soboto ob 20h pa v Zlatorog prihaja švedski prvak Sävehof. Vladan Matić kliče navijače na pomoč. Tisoč kart zastonj.

Prvenstveno uverturo v evropsko tekmo so celjski rokometaši opravili z zmagovalnimi občutki, saj so v Trebnjem prekinili niz treh zaporednih porazov (Veszprem, Gorenje, Atletico). Na Dolenjskem so premagali vselej neugodni Trimo, čeprav se do dveh točk nikakor niso le sprehodili. Kot se ne bodo niti s Švedi, ki v skandinavskem slogu igrajo hitro in čvrsto. Ritem igri narekujejo zunanji igralci, ki so po vrsti odlični strelci. Na prvih dveh tekmah so skupaj zabili kar 31 golov. Za pripravo napadov je odgovoren švedski reprezentant Fredrik Larsson. Desno od njega je veliki norveški talent Kent Robin Tönnesen, na levi strani pa ordinira Kristian Bliznac, kar 204-centimetrski velikan.

Po besedah celjskega trenerja Vladana Matića Švedi v obrambi, pretežno igrajo 6-0, ne izpadajo veliko s črte. To pa je igra, ki kar kliče po učinko strelcev z razdalje. A teh ve Celju ni veliko. Spomnimo: od treh levih zunanjih sta Rok Žuran in Grega Potočnik poškodovana, zato bi bil kak strelski večer v režiji Boruta Mačkovška več kot dobrodošel. Na zadnjih tekmah je sicer Matić na zunanjih položajih igral tudi z dvema organizatorjema.

"Za evropske tekme enostavno moramo dobiti še strelce z razdalje. Če ne bomo tu nevarni, bomo imeli velike težave, saj je Sävehof zelo nevarna ekipa. Pogledal sem si obe tekmi v ligi prvakov, ki so ju odigrali. V prvem krogu so zanesljivo premagali Constanto, ki je odlična ekipa, v drugem krogu pa so se odlično po robu postavili Kielu. Z minus deset so se v drugem polčasu sredi Kiela uspeli približati na minus tri zadetke, to je spoštovanja vreden dosežek, ki ga zmore le zelo dobra ekipa," je spoštljiv do Švedov Matić, ki mu niso bile po godu v precejšnji meri samevajoče tribune proti Atleticu. Srb se še kako dobro zaveda, kakšno injekcijo dodatne energije lahko mladi ekipi vbrizgajo navijači: "Navijači nam lahko dajo tisto, česar nam primanjkuje, to je predvsem izkušenj." V akcijo so stopili tudi pokrovitelji, saj so Celjske mesnine kupile tisoč vstopnic, ki jih bodo brezplačno dobili navijači, ki si bodo želeli ogledati srečanje.

Ne spreglejte