Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2013,
15.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim liga prvakov

Četrtek, 14. 2. 2013, 15.08

8 let

Tiselj kljub izvrstnim predstavam ostaja trdno na tleh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Kot bi gledali nek nov Krim," je stavek, ki ga v zadnjem času velikokrat uporabimo. In res, "tigrice" igrajo kot prerojene. Nov test bo na sporedu v nedeljo, ko jih v LP čaka Ferencvaros.

Ljubljanske rokometašice so po dveh zmagah v glavnem delu lige prvakinj s popolnim izkupičkom na vrhu skupine 2. Najprej so premagale Zvezdo, nato še Valceo. Omenjeni ekipi je premagal tudi Ferencvaros. A ne tako suvereno kot Krimovke. Madžarke so na obeh tekmah zmagale z minimalno razliko. Gol razlika Tisljevih varovank je denimo kar plus devet. Kar nekoliko nepričakovan razplet, ki pa precej ugaja. Da se bo raven igre v drugem delu precej dvignila, je strateg Krima napovedoval že jeseni. In se je res. "Za mene dobre igre niso nobeno presenečenje. V prvem delu je imela glavno besedo zdravstveno služba, v drugem delu pa smo na svoj račun prišli tudi trenerji. Lahko normalno treniramo, imamo normalen trenažni proces. To, da se je forma dvignila, je povsem nekaj normalnega," je dejal Tone Tiselj.

Ferencvaros je usmerjen izrazito napadalno

Po dveh zmagah, čeprav sta sladki, časa za veselje ni. Včeraj so denimo v državnem prvenstvu povsem razbile Zagorjanke, v nedeljo ob 15. 15, pa bosta litovski sodnici že dale znak za začetek novega obračuna v ligi prvakinj. Slovenske prvakinje bodo na Madžarsko, obračun bo v okoli 50 kilometrov od Budimpešte oddaljenem Dabasu, odpotovale z na novo polepljenim klubskim avtobusom.

In kje bodo pretile največje nevarnosti? "Ferencvaros je ekipa s tradicijo. Gre za bolj napadalno usmerjeno ekipo, ki ni tako kakovostna v fazi branjenja. V njihovih vrstah so številne madžarske reprezentantke, ki so na evropskem prvenstvu osvojile bronasto medaljo. Kljub poškodovanima, Španki Peni in Madžarki Zacsik, imajo dobro ekipo. Tukaj sta obe krilni igralki, Orsolya Verten in Monika Kovacsisz, pa organizatorka igre in glava ekipe Zita Szucsanszki, krožna napadalka Piroska Szamoransky in v tem trenutku ena najbolj vročih igralk na svetu Zsuzsanna Tomori. Kljub vsemu imajo kakovosten igralski kader," je nasprotnika opisal Tiselj, ki v svojem moštvu še vedno vidi rezerve.

Ni še povsem zadovoljen

"Zagotovo še nismo stoodstotno uigrani. Upam, da se čim prej na raven prvega dela vrne Susan Müller. Zelo kakovostni smo v obrambi, ki je ključ za velike rezultate. Velike rezerve imamo v napadu, kar moramo čim prej popraviti," je še dejal prvi strokovnjak na klopi Krima in dodal, da o polfinalu še ne razmišlja. "Zadeve se lahko prehitro obrnejo. Vsako tekmo moramo gledati posebej in ne glede na to, kar se bo zgodilo v nedeljo, bo naslednja tekma tista najbolj važna."

Ne spreglejte