Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
22. 11. 2013,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Staš Skube

Petek, 22. 11. 2013, 10.05

8 let

Staš Skube – močan strup v majhni steklenički

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Brez dvoma poznate rek, da se strup skriva v majhnih stekleničkah. Odlični srednji zunanji Gorenja Staš Skube nikakor ni med najvišjimi v ekipi, a je rokometaš, ki svojemu moštvu daje okus.

Staš Skube, "le" 176 centimetrov visoki srednji zunanji, je k Velenjčanom pred sezono prišel iz matičnega Trima z zahtevno nalogo. Zamenjati kapetana Marka Bezjaka. Za zdaj se Dolenjec z izzivom zelo dobro spopada, čeprav na novo sestavljena ekipa po kakovosti ne dosega lanske. Brat celjskega organizatorja igre Sebastiana je bil že dvakrat zapored izbran za najboljšega srednjega zunanjega lige prvakov, čeprav je Gorenje obakrat izgubilo (!) tekmo. Njegove lucidnost, prefinjenost, hitrost, domišljija, učinkovitost, vodstvena sposobnost in druge vrline pač niso ostale neopažene.

Lažje in težje obenem

"Upal sem, da mi bo šlo tako dobro, ampak z veseljem bi oba izbora zamenjal za štiri točke, čeprav ne bi dal nobenega gola. Takšne stvari so dodaten motiv za delo, ampak v prvem planu je ekipa, šele nato pridejo posamični uspehi," mirno razlaga 24-letni študent fakultete za šport, ki se prvič v življenju spopada z izzivom lige prvakov.

Več kot uspešno, saj je med najpomembnejšimi igralci prenovljenih državnih prvakov. "Po eni strani je težje, ker igraš proti močnejšim nasprotnikom. Po drugi strani pa je lažje, ker imam ob sebi boljše igralce kot v preteklosti. Enkrat izstopam jaz, drugič kdo drug. Najpomembnejše je, da Gorenje zmaguje."

La Rioja, ena od tekem sezone

Zmaga bo še kako potrebna tudi v soboto. Pravzaprav jo potrebujejo najbolj do zdaj, saj v Rdečo dvorano ob 20.30 prihaja španska La Rioja, ekipa, ki je pred Gorenjem v skupini D lige prvakov na četrtem mestu in ki je v prejšnjem krogu Velenjčanom zadala pomemben poraz.

Pomemben, a ne usoden, saj se lahko maščujejo doma in morebiti ob zmagi za več kot tri gole še pridobijo prednost v skupnem seštevku. Ter spet pridejo v resne kombinacije za osmino finala. Poraz v Španiji je še posebej pekoč, ker je imelo Gorenje drugo špansko ekipo pravzaprav na kolenih, nato pa zapravljena sedemmetrovka in protinapad, izgubljeni žogi in La Rioja je spet vzcvetela.

Konec z izgovori o neizkušenosti

"V Španiji smo imeli nihanja od zelo dobre do katastrofalne igre. V desetih minutah drugega polčasa smo z zaostanka dveh zadetkov prišli do prednosti štirih, kar je na gostovanjih v ligi prvakov zelo redko. Lahko smo ponosni na to. Po drugi strani smo bili dovolj neumni in neodgovorni, da te prednosti nismo povišali. Nasprotno, tekmo smo izgubili. Videli ste, koliko lepih priložnosti za gol smo zapravili. Smo mladi in neizkušeni, ampak na to se ne moremo vseskozi izgovarjati. Čas je, da pokažemo kakovost. Prepričan sem, da bo v soboto zmaga ostala v Velenju. Gremo v lov za tremi goli prednosti," je prepričan o zmagovalnih potencialih svoje ekipe Skube, ki je bil v Logronu prvi strelec Velenjčanov, kot glavne adute os na povratnem srečanju pa izpostavlja daljšo klop – La Rioja ima precej težav s poškodbami, ki ne pustijo pri miru niti Gorenja –, domačo dvorano in čvrstejšo obrambo kot na prvi tekmi.

Ne spreglejte