SiolNET. Sportal Rokomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spomenik Iztoku Pucu

3

termometer

 | Foto:
Slovenija se je vendarle dostojno poklonila in poslovila od enega največjih rokometašev vseh časov Iztoka Puca. V Zagrebu bo Slovenec dobil spomenik.

Več kot 4000 ljudi se je zbralo v dvorani Zlatorog na dogodku, ki je nastal na pobudo nekdanjega vratarja Jugoslavije in Slovenije Rolanda Pušnika. Nekdanjega soigralca Iztoka Puca, ki je 20. oktobra preminil v ZDA, potem ko je bila bolezen močnejša od njega.

Rokometaš iz Šoštanja je pisal tako slovensko kot hrvaško rokometno zgodovino, zato ni čudno, da se je v dvorani Zlatorog v Celju trlo tako slovenskih kut tujih športnih veljakov. Izreden poklon pa so slovenski legendi pokazali tudi vsi obiskovalci, ki so se udeležili humanitarno-spominskega dogodka. Ni šlo za zbiranje denarja, pač pa za poklon velikanu. Takšen je bil, to bo Iztok Puc ostal.

Ne glede na to se je na prireditvi zbralo okoli 17.000 evrov, žena Jasenka, ki je v družbi sina Boruta čustveno, pa tudi z navdušenjem spremljala vse dogajanje, je v govoru ob koncu dejala: "Borut je ob pogledu na spomenik Dražena Petrovića dejal, da je prav, da ima tudi oče spomenik, kot ga ima Dražen, saj je bil prav on rokometni Dražen Petrović." S sinom bosta zato večino zbranega denarja namenila postavitvi spomenika rokometni legendi na zagrebški Aleji slavnih na pokopališču Mirogoj.

Slovenija je končno pokazala, da ceni velikane. Tiste, ki so pisali zgodovino, poskrbeli za uspehe in prepoznavnost države.

Iztoku se bodo pred nedeljskim derbijem prve moške lige (13. novembra) v Velenju poklonili nekdanji soigralci iz RK Šoštanj. Začelo se bo ob 16.30 v Rdeči dvorani, pomerili se bodo veterani Gorenja in gosti z igralnim časom 2x12 minut.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin