Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 12. 2021,
22.30

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

4

Natisni članek

svetovno prvenstvo SP v rokometu 2021 Angola Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca

Torek, 7. 12. 2021, 22.30

2 leti, 4 mesece

SP V ROKOMETU ZA ŽENSKE 2021, 7. DAN

Težko prigaran remi Slovenije dovolj za napredovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

4

Rokometno SP: Slovenija - Francija | Slovenke čaka obračun z Angolo. | Foto IHF.com

Slovenke čaka obračun z Angolo.

Foto: IHF.com

Z 12 goli Ane Gros so slovenske rokometašice s prvakinjami Afrike Angolo igrale neodločeno 25:25, kar jim zadošča za uvrstitev v drugi del svetovnega prvenstva. Prvo mesto v skupini so osvojile Francozinje, ki so v zadnjem krogu premagale Črnogorke s 24:19.

Na tekmi tretjega kroga svetovnega prvenstva v Španiji se je slovenska reprezentanca z Angolo razšla z neodločenim izidom 25:25 (13:14). Pred tem je v skupini A premagala Črno goro z 28:18, proti Franciji pa je izgubila z 18:29. Tako v drugi del tekmovanja prenaša dve točki. Zdaj rokometašice čakajo obračuni z Rusijo, Srbijo in Poljsko.

Rokometno SP: Slovenija - Francija | Foto: IHF.com Foto: IHF.com Slovenke so na najboljši možni način odprle izjemno pomemben obračun proti 14-kratnim afriškim prvakinjam. Po golih Elizabeth Omoregie, Ane Gros in Maje Svetik so v četrti minuti povedle s 3:0. Nato so zaigrale malce medlo, tako da so jih Afričanke, ki so prvi gol na tekmi dosegle šele ob koncu pete minute, v deseti minuti ujele in izenačile na 4:4.

Sredina prvega polčasa je minila v enakovredni predstavi, nato pa so v Granollersu znova zagospodarile slovenske rokometašice ter si po dveh golih Grosove in enega Nataše Ljepoje v 23. minuti priigrale tri gole prednosti (11:8).

V naslednjih dveh minutah so znova zaigrale medlo in zmedeno, kar so telesno izjemno sposobne Afričanke izkoristile in po delnem izidu 3:0 izenačile na 11:11, v končnici prvega polčasa pa prvič na dvoboju pogledale v hrbet tekmic (13:14).

Slovenke so slabo odprle drugo polovico tekme, naredile so ogromno napak, tako da so v 37. minuti zaostale za tri gole (15:18). Tudi v nadaljevanju je v njihovi igri "kapljalo in curljalo", na njihovo srečo pa so grešile tudi Angolke, tako da so jih Slovenke v 46. minuti po golu Grosove ujele in izenačile na 19:19, le minuto kasneje pa je prva dama slovenskega rokometa v zadnjem desetletju svoje soigralke znova popeljala v vodstvo z 20:19.

Adžićeve izbranke so imele v zadnjih petnajstih minutah absolutni rezultatski nadzor nad Angolkami, neodločen izid pa je glede na prikazano tudi najbolj pravičen.

"Ponosna sem na našo ekipo, končno nam je uspel preboj v drugi del tekmovanja. Ni bilo enostavno, nastopili smo v najmočnejši skupini na tem prvenstvu. Na vseh treh tekmah smo se borile po svojih najmočnejših močeh, naredile smo korak naprej," je po preboju v drugi del SP dejala najboljša slovenska posameznica Grosova, medtem ko je Ljepoja dodala: "Naše želje so se uresničile, prebile smo se v drugi del. Današnja tekma je bila naporna, igra v napadu nam nikakor ni stekla, z dobro obrambo pa smo nato iztržile remi. Gremo naprej."

V slovenski reprezentanci je bila proti Angoli najbolj učinkovita Ana Gros z 12 goli, medtem ko je Nina Zulić dosegla tri zadetke tudi ključnega v zadnji minuti tekme.

Rokometno SP: Slovenija - Črna gora
Sportal Slovenke pred tekmo za biti ali ne biti opozorile na glavno nalogo

Slovenke v drugem delu tudi proti nekdanjemu selektorju Bregarju

Nekdanji slovenski selektor Uroš Bregar vodi srbsko izbrano vrsto, s katero se bo v drugem delu SP pomeril tudi s Slovenkami. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nekdanji slovenski selektor Uroš Bregar vodi srbsko izbrano vrsto, s katero se bo v drugem delu SP pomeril tudi s Slovenkami. Foto: Grega Valančič/Sportida Reprezentance iz skupine A med 9. in 13. decembrom v Granollersu čakajo obračuni z Rusijo, Srbijo in Poljsko, tremi najboljšimi izbranimi vrstami iz skupine B. Slovenija se bo v drugem delu najprej v četrtek pomerila z Rusijo, v soboto s Poljsko, v ponedeljek pa s Srbijo. V četrtfinale se bosta nato uvrstili dve najboljši reprezentanci.

Izbranke nekdanje krožne napadalke Krima Ljudmile Bodnjeve iz Rusije so na današnji odločilni tekmi za prvo mesto premagale Srbkinje, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor in strateg Krima Uroš Bregar. Rusinje so v Llirii slavile s 32:22 in v drugi del prenašajo štiri točke, Srbkinje dve, Poljakinje pa nobene.

Iz skupine C so se v drugi del prebile Norvežanke, ki v drugi del prenašajo štiri, Romunke dve, Kazahstanke pa nobene točke. Iz skupine D Švedinje in Nizozemke po današnjem remiju na medsebojni tekmi prenašajo tri, Portoričanke pa nobene.

Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh osmih skupin se bodo prebile v drugi del tekmovanja, ki bo med 8. in 13. decembrom potekal v Granollersu, Castellonu in Torrevieji, osem reprezentanc, ki bodo v skupinskem delu osvojile zadnje mesto, pa v Llirii čakajo tekme za razvrstitev od 25. do 32. mesta. Vse najpomembnejše tekme na letošnjem mundialu od četrtfinala naprej bodo med 14. in 19. decembrom v Granollersu.

SP v rokometu za ženske, 3. krog:

Torek, 7. december:
Skupina A:

Angola : Slovenija 25:25 (14:13)

Francija : Črna gora 24:19 (12:12)

Lestvica:
1. Francija* 3 tekme - 6 točk
2. Slovenija* 3 - 3
3. Črna gora* 3 - 2
-------------------------
4. Angola 3 - 1

Skupina B:
Kamerun : Poljska 19:33 (7:16)

Rusija : Srbija 32:22 (15:9)

Lestvica:
1. Rusija* 3 - 6
2. Srbija* 3 - 4
3. Poljska* 3 - 2
-------------------------
4. Kamerun 3 - 0

Skupina C:
Kazahstan : Iran 31:25 (14:10)

Norveška : Romunija 33:22 (17:11)

Lestvica:
1. Norveška* 3 - 6
2. Romunija* 3 - 4
3. Kazahstan* 3 - 2
-------------------------
4. Iran 3 - 0

Skupina D:
Portoriko : Uzbekistan 30:24 (14:12)

Nizozemska : Švedska 31:31 (17:18)

Lestvica:
1. Nizozemska* 3 - 5
2. Švedska* 3 - 5
3. Portoriko 3 - 2
-------------------------
4. Uzbekistan 3 - 0

*reprezentance, ki so si že zagotovile napredovanje

Ne spreglejte