Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
12.10

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

kvalifikacije za olimpijske igre Slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 12.10

2 meseca, 2 tedna

Širši seznam moške rokometne reprezentance za kvalifikacije za OI

Slovenski selektor ostaja previden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Uroš Zorman | Uroš Zorman je predstavil širši seznam 32 rokometašev. | Foto Guliverimage

Uroš Zorman je predstavil širši seznam 32 rokometašev.

Foto: Guliverimage

Slovenski selektor moške rokometne reprezentance Uroš Zorman je predstavil širši seznam 32 rokometašev, na katere bo računal na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah. Slovenci se bodo v boj za Pariz podali v sredini marca, do takrat pa bo slovenski strokovni štab oklestil seznam in določil potnike, ki bodo slovensko rokometno izbrano vrsto poskušali popeljati na četrte olimpijske igre v zgodovini.

Čeprav se prah po koncu letošnjega evropskega prvenstva v rokometu še ni polegel, pa so v slovenski izbrani vrsti ekspresno obrnili nov list in po osvojenem šestem mestu na prvenstvu stare celine pogled že obrnili proti marčevskim kvalifikacijam za olimpijske igre. Slovenci se bodo med 14. in 17. marcem merili v španskem Granollersu, poleg Slovenije pa bodo na njem sodelovale še gostiteljica Španija, Brazilija in Bahrajn.

Slovenski rokometaši se bodo za eno izmed dveh vozovnic v olimpijski Pariz borili na severovzhodu Španije, v mestu, ki leži slabih 30 kilometrov od katalonske prestolnice Barcelone. Slovenci se bodo med 14. in 17. marcem v španskem Granollersu pomerili s Španijo, Brazilijo in Bahrajnom, v Pariz pa se bosta zavihteli najboljši reprezentanci turnirja. Slovenci so si vstopnico za kvalifikacijski turnir priborili že z lanskim desetim mestom na svetovnem prvenstvu, četudi jim tam preboj ne bi uspel, pa bi se v kvalifikacije zavihteli na račun letošnjega šestega mesta na evropskem prvenstvu.

Na seznamu je znova Blaž Janc, ki je evropsko prvenstvo zaradi poškodbe izpustil. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na seznamu je znova Blaž Janc, ki je evropsko prvenstvo zaradi poškodbe izpustil. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dragan Adžić
Sportal Na koga bo stavil Adžić?

Zorman predstavil seznam 32 igralcev

Dober mesec pred odhodom v Španijo je zdaj selektor Uroš Zorman predstavil širši seznam kandidatov za nastop na turnirju. Na seznamu ni večjih presenečenj, sta pa na njem med drugim tudi povratnika po poškodbi Blaž Janc in Matej Gaber. "Nekih sladkih skrbi ni, na igralce, ki so bili na seznamu poškodovanih še pred evropskim prvenstvom, tudi tokrat v večini ne bomo mogli računati. Veseli nas vrnitev Janca in Gabra. Končni seznam moramo oddati tik pred začetkom kvalifikacij, do takrat upam, da bomo imeli jasnejšo sliko, kdo, kaj in zakaj. Videli smo, kaj se nam je zgodilo pred evropskim prvenstvom, ko so igralci odpadali kot po tekočem traku, tako da smo zdaj previdnejši in nekih napovedi ne bo, ker se na koncu lahko spet vse hitro obrne. Upamo na najboljše, videli pa bomo, kaj bomo lahko iz tega potegnili," je ob predstavitvi seznama povedal slovenski selektor Zorman.

Širši seznam rokometne reprezentance za kvalifikacije za OI:

Vratarji: Jože Baznik, Urh Kastelic, Urban Lesjak, Miljan Vujović, Klemen Ferlin
Desna krila: Tim Cokan, Blaž Janc, Gašper Marguč, Domen Novak
Leva krila: Staš Jovičić Slatinek, Uroš Knavs, Tilen Kodrin, Tadej Mazej
Desni zunanji: Nejc Cehte, Jure Dolenec, Timotej Grmšek, Tadej Kljun, Grega Krečič
Srednji zunanji: Dean Bombač, Mitja Janc, Vid Miklavec, Staš Skube, Tilen Strmljan, Miha Zarabec
Levi zunanji: Borut Mačkovšek, Aleks Kavčič, Peter Šiško, Aleks Vlah
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Matej Gaber, Miha Žvižej, Matic Suholežnik

Uroš Zorman želi Slovenijo popeljati na četrte olimpijske igre. | Foto: Reuters Uroš Zorman želi Slovenijo popeljati na četrte olimpijske igre. Foto: Reuters

"Dosegli smo tisto, kar smo si zadali, ko sem jaz prevzel reprezentanco, in to so kvalifikacije za olimpijske igre. Dobili smo dobro skupino z le eno evropsko reprezentanco, nikakor ne bežimo od vloge favorita, a vemo, da nikogar ne smemo podcenjevati, saj nas to lahko hitro drago stane. Danes znajo vsi igrati rokomet, kar smo videli tudi na evropskem prvenstvu, zgodba v boju za Pariz pa ne bo nič drugačna. Cilj je jasen, to je uvrstitev v Pariz, priložnost je velika in naredili bomo vse, da nam uspe," je še dodal Zorman.

Slovenci so do zdaj na olimpijskih igrah nastopili trikrat. Leta 2016 so bili v Riu šesti, pred tem pa leta 2004 enajsti, štiri leta pred tem pa so osvojili osmo mesto. Na olimpijske igre so se že uvrstili Francija (gostiteljica), Danska (svetovna prvakinja), Japonska (zmagovalka azijskih kvalifikacij), Argentina (južnoameriška prvakinja), Švedska (najvišje uvrščena reprezentanca evropskega prvenstva brez mesta na olimpijskih igrah) in Egipt (afriški prvak).

Preberite še:

Jure Natek
Sportal Nekdanji reprezentant zagrizel v zelo zahteven izziv
Severna Makedonija : Slovenija, slovenska rokometna reprezentanca, Dragan Gajić
Sportal Legendarni slovenski rokometaš se poslavlja
Andy Schmid
Sportal Selektorsko mesto prevzema najboljši rokometaš zadnjih dveh desetletij
 
Ne spreglejte