Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2007,
21.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 11. 2007, 21.53

8 let

Slovenska bera na Stari celini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Množica slovenskih igralcev na začasnem delu v tujini si je minuli konec tedna zagotovila nadaljevanje evropske sezone v različnih pokalih. Poleg tega se odlično znajdejo tudi v domačih prvenstvih.

Minuli konec tedna je dal odgovore na nekatera vprašanja v evropskih klubskih tekmovanjih. Poleg celjskih in velenjskih rokometašev bomo Slovenci v elitni evropski ligi lahko spremljali še Romana Pungartnika z Gummersbachom, ki je na gostovanju v Celju dal pet golov, Vida Kavtičnika s Kielom (proti Constanci ni igral), Uroša Zormana in Sergeja Rutenko, prvi je na tekmi 6. kroga proti Drammnu zatresel mrežo petkrat, drugi pa osemkrat. Tam bo s Portlandom zaigral tudi Renato Vugrinec, ki je nazadnje ugnal Tatran (Ptujčan je zadel petkrat), s Pick Szegedom Luka Žvižej ter Branko Bedekovič (zadetek proti Kadettnu), ki se je z Zagrebom s težavo uvrstil v drugi del. Od lige prvakov pa se je poslovil Mare Hojč z avstrijskim Bregenzom. Slednji s šestimi zadetki ni mogel preprečiti poraza pri Gog-u. Odlične obrambe Dušana Podpečana v hrvaški prestolnici pa niso švicarskega Kadettna popeljale naprej, pač pa bo slednji igre v Evropi nadaljeval v pokalu pokalnih zmagovalcev.

Natek, Ivančič, Lapajne, Lorger

V osmini finala pokala EHF bo zaigral koprski Cimos, tja pa se je prebil tudi Beno Lapajne z Aragonom. Izločil je Gold Club . Jure Natek pa prav tako s Chamberyjem, saj je izločil srbski Zrnjanin. Z italijanskim Casaranom pa ostaja v igri v tem pokalu tudi Rok Ivančič. Nadaljevanje evropske sezone čaka tudi Valladoild Gregorja Lorgerja, ki je v tretjem krogu pokala pokalnih zmagovalcev izločil Bologno.

Nemška Bundesliga je v preteklem tednu minila brez Vida Kavtičnika, ki je zaradi poškodbe počival. Kljub temu je njegov Kiel ukanil Berlin Aleš Pajovič pa se ni vpisal med strelce. Brez dveh točk je v 14. krogu ostal Grosswallstadt Boštjana Hribarja, čeprav je slovenski reprezentant mrežo Flensburga zatresel šestkrat. V torek pa je Gummersbach tudi s pomočjo Romana Pungartnika in njegovih štirih zadetkov vknjižil zmago z Wetzlarjem.

Španska liga Asobal je veselje prinesla domala vsem slovenskim rokometašem na začasnem delu v tujini. Obilico težav je imel vodilni Ciudad Real, ki je na koncu srečanja proti Torrevieju, le vknjižil novi točki. Rutenka je zabil tri gole, Zorman pa enega. V "slovenskem obračunu" med Ognjenom Backovičem ter Zoranom Lubejem je bil strelsko uspešnejši "Backo" s petimi zadetki, medtem ko je Lubej pristal pri dveh, a z An tequero slavil zmago na gostovanju. Jure Jeraj za Teucro ni stopil v vrata.

Z osmimi goli je bil v 11. krogu najučinkovitejši Renato Vugrinec, ki je Portland popeljal do zmage nad Algecirasom. Že sredi tedna je svoja vrata zaklenil Beno Lapajne. S 17 obrambami je preprečil slavje Granollersa. Osem obramb je za Valladolid zbral Gregor Lorger, medtem ko Nenad Bilbija ni igral.

Ne spreglejte