Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 1. 2015,
21.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slavko Ivezič

Nedelja, 25. 1. 2015, 21.02

8 let

Slavko Ivezič: Tekmo z Makedonijo smo pričakovali s strahom, vendar …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska reprezentanca je v osmini finala svetovnega prvenstva v Katarju prikazala odločnost, disciplino in odgovornost, meni nekdanji slovenski selektor Slavko Ivezič.

"Na tej tekmi je bil velik vložek za obe ekipi in po naših dozdajšnjih igrah, ki v prvih krogih niso bile ravno blesteče, smo obračun z Makedonci pričakovali malce s strahom," nam je priznal Slavko Ivezič, ki je dvakrat vodil slovensko člansko rokometno reprezentanco, danes pa je selektor mladinske. Nadaljeval je: "Vendar pa moram reči, da se je ekipa s trenerjem na čelu odzvala zelo odločno in z veliko disciplino ter odgovornostjo v igri. Nastopila je samozavestno in imela Makedonce vso tekmo v podrejenem položaju."

"Uresničile so se napovedi, da so Makedonci zelo čvrsta ekipa" Marsikdo je najbrž pričakoval, da bo četa Borisa Deniča z Makedonijo opravila zlahka, a sta se Renato Vugrinec in druščina izkazala za izjemno neugodnega tekmeca. Med poznavalci rokometne igre to ni bilo nobeno presenečenje, pravi Ivezič: "Uresničile so se napovedi, da so Makedonci zelo čvrsta ekipa. Na koncu smo potrebovali tudi Škofove obrambe in v končnici zelo pomembne gole Jureta Natka. Zaradi njunega prispevka smo se tokrat ob koncu tekme izognili trepetanju."

"Časi pavšalnih ocen so mimo, tega v športu ni več" Zdaj Slovenijo čaka četrtfinale, najverjetneje obračun z reprezentanco Francije, ki v dvoboju osmine finala z Argentino velja za veliko favoritinjo. Bolj pesimistični slovenski ljubiteljice in ljubitelji rokometa bi ob tem dejali, da bodo naši rokometaši v četrtfinalu končali prvenstvo. "Mislim, da so ti časi pavšalnih ocen mimo, tega v športu ni več," ostro odgovarja Ivezič. "Marsikatera reprezentanca, ne samo naša, je Francijo sposobna premagati. Tudi Argentinci imajo za to vse možnosti. Francozi ne delujejo tako suvereno," pojasnjuje, a tudi opozarja: "So pa seveda izkušena reprezentanca, ki je mogoče do zdaj tekme igrala malo 'z levo roko'. Tega zdaj ne bo več mogla."

Lepa priložnost za polfinale in olimpijske igre Vseeno se tudi Ivezič strinja, da bi bila zmaga Argentine presenečenje, v sredo tako kot večina rokometnih navdušencev pričakuje četrtfinalni obračun Slovenija – Francija. "Samozavest tako njim kot našim raste iz tekme v tekmo, imajo pa naši lepo možnost, da si priborijo polfinale in z njim olimpijske igre," še pravi celjski strokovnjak. Pričakuje, da bodo slovenski rokometaši v četrtfinalu prikazali še lepši rokomet: "Naši na začetku, tako kot Hrvati, ne delujejo najbolje, nato pa se jim forma iz tekme v tekmo dviga. Upam, da se bo to potrdilo tudi v Katarju."

Ne spreglejte