Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
27. 2. 2013,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet Maribor Branik

Sreda, 27. 2. 2013, 20.02

8 let

Skube in Marguč krvnika Maribora

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zaostali tekmi 21. kroga 1. NLB Leasing lige sta se pomerila Celje Pivovarna Laško in Maribor Branik. Slavili so Celjani s 33:30 in si tako pred končnico v veliki meri zavarovali drugo mesto.

Zaostala tekma 21. kroga je bila derbi drugo- in četrtouvrščene ekipe prvenstva, med katerima je bilo pet točk razlike, mariborska zmaga bi utegnila zaplesti bitko za drugo mesto. Oba udeleženca štajerskega derbija sta nanj prišla ohrabrena zaradi evropskih zmag: pokleknila sta Wisla v pokalu EHF in Sävehof v ligi prvakov.

Derbi je bil všečen, poln ritma. Čeprav oster, pohvalno, ni bil pretirano nervozen, kot se zna često zgoditi ob podobnih priložnostih. Na tekmi ekip, ki gojita dobro obrambo, ni bilo veliko tehničnih napak, zelo solidna sta bila tudi vratarja Matevž Skok in Ivan Pešić. Na začetku so Mariborčani celjsko 5-1 izigravali predvsem z igro na črto, domačini pa so dobro izkoriščali hitro izvajanje centra. Celjani so v prvem polčasu štirikrat zakoličili prednost treh zadetkov – 7:4, 8:5, 12:9 in 13:10 –, a se je Maribor vselej izvil iz primeža in ujel priključek.Celjska igra je bila znova usmerjana precej na desno, kjer je Gašper Marguč spet potrdil, kdo je drugi strelec lige prvakov in dosegel natanko polovico golov svojega moštva v prvem polčasu. Pri Mariboru v tem času nihče ni dosegel več od dveh golov.

Na začetku drugega dela je bolje delovala celjska obrambna postavitev, ki je v prvih štirih minutah navrgla dva uspešna protinapada Luke Žvižeja. Po duetu zadetkov svežega 23-letnika Nemanje Zelenovića pa so podprvaki prvič povedli za štiri gole (19:15). Zaradi nadaljevanja obramb 5-1 na obeh straneh sta trenerja bolj uporabljala gibljivejše zunanje igralce. Gostujoči klub pa je bil vseskozi v položaju lovilca rezultata, izgubljenih žog pa je bilo več kot v prvem delu. Čeprav je igral vso tekmo, je celjski napad nosil Skube – ob koncu devet golov -, ki je prevzel strelski primat od Marguča (deset zadetkov), mariborskega pa Mario Šoštarič. V zadnjih pet minut so pivovarji, ki nikdar niso vodili več kot za štiri, vstopili s tremi goli prednosti, a je nato Grega Čudič obranil sedemmetrovko Žvižeju.

Ko je koncem 58. minute Skube iz druge akcije po obrambi Pešića zabil svoj deveti gol za 31:28, je bilo moštvo iz Zlatoroga v precejšnji prednosti. Na drugi strani je Rok Šimič zadel vratnico, s katerimi je imel Maribor nasploh nekaj več smole. Zmago, drugo letošnjo nad Mariborom, je potrdil Marguč s svojim desetim golom za 32:28, končni rezultat pa je bil 33:30. Celjani so si tako priigrali sedem točk prednosti pred mariborsko zasedbo in tako še bolj zavarovali (vsaj) drugo mesto.

Ne spreglejte