SiolNET. Sportal Rokomet
1,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Simon Razgor zbolel za meningitisom

1,73

termometer

simon razgor
Foto: Vid Ponikvar

Rokometni reprezentant Simon Razgor ima težave zaradi meningitisa. Na igrišču ga ne bo še najmanj nekaj tednov.

Simona Razgorja na zadnjih tekmah ni bilo v kadru beloruskega rokometnega prvaka Meškova iz Bresta. Menili smo, da gre za manjšo poškodbo, na primer zvin gležnja ali natrgano mišico. A ni tako. Izkušeni Celjan, ki je legionar tretjo sezono, ima meningitis, bolezen, ki je pri poklicnih športnikih ne zasledimo najpogosteje.

Sreča v nesreči je, da gre za virusno obliko, ki je najznosnejša. Razgor je kljub virusu na treningih vztrajal teden dni, a je imel po vsaki vadbi hude glavobole in težave z bruhanjem. Zdaj, ko je stanje veliko boljše, a je še vedno zadihan tudi ob manjši telesni aktivnosti, je v bolnišnici v beloruskem mestu Brest. Domov bo lahko odšel čez nekaj dni.

Pregled tudi v Sloveniji

Nato se bo član znamenite športne družine vrnil v Slovenijo, kjer bo opravil dodatne preglede. Na igrišču ga ne bo še najmanj nekaj tednov, v Belorusiji mu napovedujejo premor celo do konca koledarskega leta.

Nobena poškodba ali bolezen ne pride ob pravem času. A zdi se, da je ta okužba prekinila Razgorjev zalet. Na olimpijskih igrah se je namreč izkazal z obrambo, zanesljivostjo in racionalnostjo. Iz igre je imel na primer strel 16/13, uspešen je bil pri vseh šestih sedemmetrovkah. Nedvomno bi bil v reprezentanci tudi za prihajajoči začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo, tako pa je Veselin Vujović namesto njega poklical Razgorjevega someščana in debitanta Tilna Kodrina.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin