Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2011,
9.12

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Stiinta Bacau pokal challenge

Sobota, 23. 4. 2011, 9.12

4 leta, 9 mesecev

Romuni ne bi smeli biti (pre)huda ovira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po osvojeni slovenski pokalni lovoriki se koprskim rokometašem obeta tudi naslov v evropskem pokalu challenge. Najprej pa bodo morali v polfinalu streti romunskega nasprotnika.

Zadnji poraz 19. decembra lani

Cimos Koper drevi (ob 19. uri) čaka prva polfinalna tekma evropskega pokala challenge, ko se bo v dvorani Bonifika pomeril z romunsko ekipo Stiinta Bacau. Koprčani so v zadnjih štirih mesecih nepremagljivi. Zadnji poraz so doživeli 19. decembra lani, ko so klonili v Celju, od tedaj naprej pa naravnost meljejo svoje tekmece na domači in mednarodni sceni.

V tem času so osvojili tudi domačo pokalno lovoriko in se pet tekem pred koncem končnice zavihteli na prvo mesto v elitni slovenski ligi, potem ko so nadoknadili pet točk zaostanka za tekmeci iz Velenja, sicer vodilnimi po rednem delu državnega prvenstva. Na mednarodni sceni so najprej izločili bolgarski Spartak iz Varne, nato švedsko Eskilstuno, v četrtfinalu pa še poljski Azoty-Pulawy.

Koprčani so se takoj po tekmi osredotočili na Romune, analizo naslednjega mednarodnega tekmeca pa je naredil nekdanji slovenski reprezentant, zdaj eden od Radojkovičevih pomočnikov, Zoran Jovičić. "Romuni znajo igrati rokomet, nedvomno pa gre za najtežjega nasprotnika v evropskem tekmovanju doslej. Še posebej velika nevarnost bo odlični Adrian Danut Petrea, na katerega bomo morali biti še posebej pozorni. Sicer pa mi zaupamo v našo kakovost in moč. Na dveh tekmah bomo morali odigrati na polno, da si zagotovimo mesto v finalu tega tekmovanja" pravi Jovičić.

S pravo obrambo tudi čez to oviro

Dean Bombač, eden od dveh kreatorjev igre koprskega moštva, verjame, da bodo rumeno-modri v dveh tekmah boljši tekmec.

"Čeprav nas nekoliko daje utrujenost, saj je za nami serija zelo težkih tekem, bomo pokazali, kdo je gospodar Bonifike. Prepričan sem, da bomo s pravo obrambo, ki jo kažemo na zadnjih tekmah, in hitro igro v napadu zmogli tudi čez to oviro. Vsi si srčno želimo nastopiti v finalu, a obe tekmi moramo odigrati zelo zbrano in po najboljših močeh," dodaja Bombač.

Povratna tekma bo v soboto, 30. aprila, v romunskem Bacauu. Drugi polfinale v tem tekmovanju igrata Partizan in Benfica.

Ne spreglejte