Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 1. 2024,
18.20

Osveženo pred

3 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Rapid bukarešta Dragan Adžić Krim Mercator Krim Mercator liga prvakinj

Nedelja, 7. 1. 2024, 18.20

3 mesece, 3 tedne

ROKOMETNA LIGA PRVAKINJ, 9. KROG

Krimovke so se vrnile z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Krim Mercator | Krimovke so v Stožicah premagale Rapid iz Bukarešte. | Foto www.alesfevzer.com

Krimovke so v Stožicah premagale Rapid iz Bukarešte.

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja so po malo manj kot dvomesečnem premoru zaradi svetovnega prvenstva na Danskem, Švedskem in Norveškem danes odigrale tekmo devetega kroga v skupinskem delu lige prvakinj. V Stožicah so gostile romunski Rapid iz Bukarešte in ga premagale s 25:24.

Ljubljanska ekipa se je Rapidu oddolžila za poraz na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni v Bukarešti. Na današnjem dvoboju je bila večji del tekme v zaostanku, v prelomnih trenutkih dvoboja pa se je izvila iz neprijetnega položaja, zmagoviti gol je v izdihljajih tekme prispevala Črnogorka Jovanka Radičević.

Krimovke so dosegle četrto zmago v skupinskem delu. Pred Rapidom so premagale še poljski Lubin, madžarski Ferencvaros in danski Esbjerg ter igrale neodločeno proti Kristiansandu. Doživele so tudi tri poraze, dvakrat proti francoskemu Metzu in enkrat proti danskemu Ikastu.

Krim Mercator se bo v zadnjih petih tekmah v gosteh pomeril z Vipersom iz Kristiansanda, Ferencvarosem in Esbjergom, doma pa z Ikastom in Lubinom. Obe najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakajo dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.

Gostje dolgo vodile

Prva polovica tekme je minila v enakovredni predstavi. V vodstvu so bile gostje iz romunske prestolnice, a njihova prednost nikoli ni znašala več kot dva gola. Krimovke so jim v prvem polčasu kljubovale, na veliki odmor so odšle z najmanjšim možnim zaostankom (11:12).

Druga polovica tekme je bila preslikava prvega polčasa. V rahli rezultatski prednosti je bila vseskozi mednarodno pisana zasedba iz Romunije, domača pa ji je vztrajno dihala za ovratnik.

Zmagoviti gol je v izdihljajih tekme prispevala Črnogorka Jovanka Radičević. | Foto: www.alesfevzer.com Zmagoviti gol je v izdihljajih tekme prispevala Črnogorka Jovanka Radičević. Foto: www.alesfevzer.com

V 50. minuti so krimovke zaostale za dva gola, po dveh zadetkih Tamare Mavsar tri minute kasneje izenačile na 22:22, v naslednjih minutah pa zapravile nekaj lepih priložnosti za vodstvo.

V napeti končnici so varovanke črnogorskega strokovnjaka na ljubljanski klopi Dragana Adžića dobro minuto pred zadnjim zvokom sirene imele aktiven izid, potem ko je njegova rojakinja Itana Grbić izenačila na 24:24. Romunska ekipa je v zadnji minuti zahtevala minuto odmora, po njej pa je brazilska vratarka Barbara Arenhart ubranila strel Francozinji Orlane Kanor. V zadnjem napadu so gostiteljice dosegle pomembno zmago, zmagoviti gol je nekaj sekund pred koncem dvoboja s krilnega položaja prispevala Radićević.

V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Grbić s šestimi goli, Radičević in Mavsar sta dosegli po pet zadetkov.

V naslednjem krogu se bodo Krimovke 13. januarja v gosteh pomerile z norveškim Vipersom iz Kristiansanda.

Rokometna liga prvakinj, 9. krog:

Sobota, 6. januar

Nedelja, 7. januar:

Lestvici:

Krim Mercator : Rapid Bukarešta liga prvakinj Dragan Adžić
Sportal "Romunska ekipa nas je na prvi medsebojni tekmi v sezoni zasenčila, a verjamem v svoje varovanke"
Ne spreglejte