Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 1. 2024,
19.39

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Kristianstad liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 14. 1. 2024, 19.39

3 mesece, 1 teden

ROKOMETNA LIGA PRVAKINJ, 10. KROG

Oslabljene Krimovke na Norveškem doživele peti poraz v ligi prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
EHF liga prvakinj: Krim Mercator - Metz | Varovanke Dragana Adžića so izgubile na Norveškem. | Foto www.alesfevzer.com

Varovanke Dragana Adžića so izgubile na Norveškem.

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometašice Krima Mercatorja so v 10. krogu skupinskega dela lige prvakinj na Norveškem izgubile proti Vipersu iz Kristiansanda s 23:29 (12:14). Ljubljanska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 20. januarja, v gosteh se bo pomerila z madžarskim Ferencvarosem. Drugi Metz je v nedeljo premagal predzadnji Rapid, tretji Herning pa zadnjeuvrščeno ekipo.

Zdesetkana ljubljanska ekipa je doživela peti poraz, po nepopolnem desetem krogu pa je na petem mestu v skupini B. V odsotnosti Barbare Lazović in Jovanke Radičević ni bila kos trikratnim verižnim zmagovalkam lige prvakinj med letoma 2021 in 2023 iz Kristiansanda.

Krimovke se bodo v zadnjih štirih tekmah v gosteh pomerile še s Ferencvarosem in danskim Esbjergom, doma pa z danskim Ikastom in poljskim Lubinom. Najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakajo dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.

Krimovke so porazno odprle dvoboj v Skandinaviji. Njihova igra v napadu je bila zmedena in neorganizirana, obramba pa medla, vse to je botrovalo zaostanku šestih golov (1:7) po vsega osmih minutah igre.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka Dragana Adžića so se po poraznem uvodu le zbrale, v naslednjih petih minutah so naredile delni izid 7:2 in povsem zadihale za ovratnik tekmicam iz Kristansanda (8:9), tako da je domača klop zahtevala minuto odmora.

Po njej se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, črnogorska krožna napadalka Tatjana Brnović je v 17. minuti izenačila na 9:9, Rusinja Darja Dmitrijeva pa je minuto kasneje zadela za vodstvo z 10:9.

Krimovke so bile v nadaljevanju povsem konkurenčne. V končnici prvega polčasa so znova popustile, kar so gostiteljice izkoristile in jim ušle za tri gole (11:14), na veliki odmor pa so nesle zaostanek dveh zadetkov (12:14).

Adžićeve varovanke so se v drugem polčasu trudile po svojih najboljših močeh, primanjkljaja v golih pa nikakor niso mogle nadoknaditi. Mednarodno pisana norveška zasedba je imela rezultatski nadzor, po ljubljanskem zaostanku petih golov (22:27) v 56. minuti pa je bilo jasno, da bosta točki ostali na Norveškem.

V ekipi iz slovenske prestolnice sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Tamara Mavsar in Darja Dmitrijeva, obe sta dosegli po šest zadetkov.

EHF liga prvakinj: Krim Mercator - Metz
Sportal Oslabljeni Krim na Norveško po zmago

Rokometna liga prvakinj, 10. krog:

Sobota, 13. januar

Nedelja, 14. januar:

Lestvici:

 

Ne spreglejte